torstai 18. joulukuuta 2014

6-vuotias Iina ja joulun odotus

Syötävä siili

Puuhelmikorujen askartelua

Ryhmäkuva!

Iinan synttärit ja joulu ovat pitäneet meitä kiireisinä viime aikoina. Pimeys on pitänyt meitä väsyneinä.
Nyt on taas kaikki juhlat juhlittu ja vähän jouluunkin valmistauduttu. Nyt saa alkaa rennosti laskeutumaan kohti suurta juhlaa. Sitä ihanaa joulua, joka meidän perheessä ei aiheuta stressiä.

Joulu sujuu meillä (toivottavasti!) onneksi jo tutun kaavan mukaisesti. Jouluaattoaamuna saunotaan ja syödään riisipuuroa kotona. Päiväksi ja illaksi mennään mun vanhempien luokse, joulupäivänä anopin luo syömään ja tapaninpäivänä taas mun vanhemmille syömään ja siitä iltapäiväkaffille Seinäjoelle miehen kummien luokse.

Joulu ei meille tuo hullua siivoamista, leipomista tai ruuanlaittoa. Mehän käydään kotosalla vaan oikeastaan nukkumassa. Toki aattopäiväksi teen Karppikseen salaattia ja jälkkäriä tai jotain helpottaakseni äitini taakkaa. Meidän koko perhe on aika kovilla näin joulun aikaan, kun töissä pitää kiirettä lahjakorttimyynnin kanssa. Kun joulun alla päivässä myydään satakunta lahjakorttia ja vapaapäivät jää minimiin, alkaa meistä jokainen olla vähän väsyksissä. Meillä eikä mun vanhemmilla siis kovasti ehditä kotosalla joulua hössöttämään. Silti aattona on aina ihanan kaunis, rauhaisa ja juhlava tunnelma. Mitenköhän mun vanhemmat tuon aina tekee?

Tytöt osaavat jo kovasti odottaa joulupukkia ja joulua muutenkin. Lapsissakin on näkynyt väsymystä viime aikoina ja tällä viikolla ollaan laskettu pitkää joululomaa edeltäviä dagis-aamuja. Tänään oli viimeinen. Nyt alkoi tytöillä liki kolmeviikkoinen loma :)

Luontokin auttaa selvästi meitä virittäytymään joulun juhlaan. Maa on valkeana ja lisää vaan taitaa lunta tulla. Hyvä hyvä! On tätä odotettukin!

Niin ja vielä 6-vuotiaasta Iinasta. Hän osaa kirjoittaa! Tekee innoissaan tehtäväkirjoja ja yhdessä tehtävässä piti kirjoittaa viivoille eriväristen liskojen värit. Siihen neiti raapusta hienosti: "punanen", "sininen" ja "vireä". Punainen ja vihreä siis jäivät pikkuisen vajaiksi, mutta muuten tosi hienosti. Enpä tiennyt, että Iina osaa jo noin upeasti. Meidän pieni tyttö ei ole enään ihan pieni. Snif.

Mitä sulle kuuluu? Mitä mieltä olet joulusta? Stressaako?

[Share to Pinterest]

1 kommentti:

  1. Ihana toi ryhmäkuva :)

    Ei oo joulustressiä täällä. Viikko aikaa vapautua kaikesta työstressistä. Tänään käytiin aamulla jo ennen kymmentä tekemässä joulun ruokaostokset. Nyt käydään enää lähikaupassa, jos on pakko. Hautausmaalle mennään, mutta sitä lähemmäs keskustaa ei edes yritetä. Jos jotain puuttuu, niin puuttukoot. Me lomaillaan NY!

    Rauhallista joulua koko porukalle! Tehdään treffit heti ens vuoden alussa!?

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3