sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Heijastin ei pelasta, todellakaanMeillä on kasa ostettuja, itsetehtyjä ja saatuja heijastimia. Niiden lisäksi kaapista löytyy neljä heijastinliiviä.

Ei noista kyllä ole mitään apua. Paitsi yhdestä heijastinliivistä. Se on Aavalle sopivan kokoinen ja se puetaan pimeällä päälle kun tytöt lähtevät ulkoilemaan. Muut heijastinliivit ovat väärän kokoisia, eikä siten pääse käyttöön.

Heijastimia kiinnitetään takkeihin ja haalareihin jatkuvasti, mutta ne joko irtoavat tai irrotetaan. Tytöt on nopeita liikkeissään, eivätkä todellakaan osaa miettiä saako jokin toiminto, kuten kiveltä alas liukuminen heijastimen irtoamaan vai ei. Mun kohdalla taas narun päässä roikkuva heijastin jää käyttämättä, koska se sotkeentuu aina ärsyttävästi olkalaukkuun tai jää auton oven väliin. Sopivaa heijastinliiviä itselleni en ole vielä löytänyt. Sovittanut olen useaa. Lenkille mennessäni lainaan mieheni jääkiekkokassista heidän työporukan heijastinliiviä, joka on ärsyttävästi XXXL-kokoisena aavistuksen iso :D Tyytymättömyyttä väärän koon lisäksi herättää heidän työnantajansa logo, joka on siihen näyttävästi painettuna. Mutta se saa kelvata paremman puutteessa täällä pimeässä lähiössä iltasella.

Heijastin ei siis pelasta kaapissa tai eteisen lattialla. Se pitää myös kiinnittää oikeaan paikkaan.

Mistä löydän 125-senttiselle lapselle heijastinliivin? Prisman lastenkoot on minikokoisia ja käy vaan Aavalle. Pienin aikuistenkoko on puolestaan aina loppu ja uskon sen olevan Iinalle aavistuksen isokin. Toiveena olis myös, että liivi olisi edestä aukaistava, jotta riisuminen sujuisi mukavammin sadekelilläkin.

Entäs meille aikuisille. Mistä saa hyvinistuvia heijastinliivejä aikuisille? Lasten ulkovaatteissa on onneksi itsessään muutamia heijastimia ja vaatteiden kirkkaat värit helpottavat pimeässä näkymistä osaltaan. Mutta mä ainakin kuljen mattamustassa takissa, jossa ei ole ainuttakaan heijastinta! Valmistaako joku aikuisille toppatakkia, joka ei ole laskettelumallia, mutta jossa olis heijastimia? Kiitollisena otan kaikki vinkit vastaan. Voisin nimittäin harkita alennusmyynnistä itselleni uutta talvitakkia, jos veronpalautuksista on mitään enään jäljellä joulun ja tonttivuokrien jälkeen :)

Miten teillä ratkaistaan heijastinasiat? 

Valoa ja iloa toiseen adventtiin! Kiva kun olet siellä lukemassa mun höpinöitä ♥
[Share to Pinterest]

10 kommenttia:

 1. Ylikivassa on tarjolla lapsille suloisia heijastinliivejä ja niitä voi tilata sieltä myös omien mittojen ja toiveiden mukaisessa koossa. Itse eilen teippasin muksun mustan toppatakin hihoihin teippiheijastimella hihojen ympärystät, jotta heiluvat kädet vilkuttavat komiasti pimeässä. Kätsää teippiheijastinta myydään viiden metrin rullissa ainakin apteekeissa. Itselle olen tehnyt heijastinkimaran eli kiinnittänyt metalliseen lukkonipsuun viisi heijastinta ja nipsu kiinni käsilaukkuun, josta sen voi pimeällä pullauttaa näkyville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Pitääpä tsekata heijastiliivivalikoima seuraavan kerran kun menen Ylikivaan :)

   Poista
 2. Ikeassa on hyvät heijastinliivit monessa koossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...ja Ikeaan pitäis päästä shoppailemaan "vähän" muutakin! ;) Voi kun saatais Ikea tähän omille kulmillekin.

   Poista
 3. Itse tykkään niistä sellaisista heijastinläpsyistä jotka pamautetaan käden ympärille..olipas hienosti selitetty. :D Sellanen viivaimen muotoinen joka rullautuu käden ympärille. Ei sotkeennu mihinkään. Lapsilla on repuissa heijastimia ja vaatteissa on tosi hyvät jo valmiiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä tosi hyvä, mutta pitää muistaa laittaa joka kerta uudestaan, eikö? Vaikka niinhän heijastinliivitkin pitää muistaa laittaa joka kerta erikseen. Helpointa olis kun kaikissa toppavaatteissa olis kunniolla heijastimia valmistajan puolesta! :)

   Poista
 4. Clas Ohlsson. Löytyy pinkkinä, vihreänä ja keltaisena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Kävin joululahjaostoksilla ja piipahdin samalla reissulla Clas Ohlsoniin ja sieltä löysin kovin kohtuulliseen hintaan Iinalle pinkin liivin ja mulle itselle huippuhuvän mallisen keltaisen. Siinä mun omassa on pystyraitoina heijastimet ja jostain syystä olen huikeen onnellinen hoikentavista pystyraidoista ;)

   Poista
 5. polka.fi sieltä on meidän heijastin liivit ja löytyy myös aikuisille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näytti kyllä tosi laadukkailta nuokin! Netistä on vaan niin hankala tilata jos tuotteeste ei ole jo entuudestaan jonkinlaisia kokemuksia. Mä onnistus valitsemaan koot aina pieleen kun netistä tilaan :(

   Poista

Kiitos kommentista! <3