maanantai 1. joulukuuta 2014

Hyvä lahja?Iina juhlii syntymäpäiväänsä nyt joulukuussa. Loppuvuosi on siis yhtä juhlaa synttäreineen, jouluineen ja uusinevuosineen. Juhlien lisäksi - ja niistä johtuen - kylvetään meillä tavarapaljoudessa.

Mä oon nyt just saanu kotia melko hyvään kuntoon kuukausien siivousprojektilla. Turhaa tavaraa on viety kirpparille, kierrätykseen ja roskiin. Tyttöjen leluille on löydetty taas paikat ja suurin osa turhasta romusta on poissa. Silti meillä on vielä esimerkiksi neljä nukkea, joista kaksi joutaisi muiden iloksi. Yksi lapsi kun pystyy leikkimään kerralla yhdellä nukella.

No miksi niitä leluja pitää sitten karsia? Eikö enempi olis parempi? Ei ole. Meidän lapset on yhtä laiskoja siivoamaan jälkiänsä kun vanhempansakin. Lelut jää huiskin haiskin leikkien jälkeen. Sotkussa ei viihdy kukaan ja räjähtänyt leikkitila ei anna tilaa uusille leikeille. Meilä vanhemmilla on täysi työ pyykkien, tiskien ja muiden siivoilujen kanssa, joten leluja ei paljon huvita keräillä.

Lisäksi tutkimukset osoittavat, että lastenhuoneesta mitataan kodin myrkyllisin ilma! Aika surullista. Kun huone tungetaan täyteen Kiinasta rahdattua huonolaatuista muovihärpäkettä, jota leluiksi myös kutsutaan, saa nuo meidän rakkaimmat sitten hengitellä myrkyillä kyllästettyä ilmaa. Lasten verestä löytyykin enemmän kemikaaleja, kuin heidän vanhempien tai isovanhempien verestä.

Pumpulissa ei voida lapsiamme kasvattaa, vaikka kuinka rakkaita ovatkin. Normaali elämä heille sallittakoon. Jos me vanhempina voimme jotain pientä tehdä, niin olkoon se lelujen hyvä laatu ja määrän pitäminen kohtuudessa. Lapset ei sitä paitsi ole lainkaan onnettomia, vaikka leluja ei olekaan yltiöpäisesti. He eivät usein edes huomaa, jos huoneesta jonkun lelun poistaa. Virikkeitä kyllä on! Meidän tytöt saavat mainiosti aikansa kulumaan ilman suurta lelujen määrää. Ja miksi ne maailman kaikki lelut pitäisi olla kotona, kun lapset leikkivät myös kavereidensa luona ja päiväkodissa. Joka paikassa on erilaiset kivat lelut.

Lasten rajaton mielikuvitus tekee myös monet lelut ihan turhiksi. Meillä esimerkiksi tytöt leikkivät usein kotileikkeja ja kokkailevat omassa minikeittiössään. Heille on hankittu leikkiruokia, mutta todellisuudessa ne ei useinkaan leikkiin mukaan pääse. Ruoka kattiloissa on joko kokonaan mielikuvituksen varassa tai sitten pikku-legot toimittavat ruuan virkaa.

Vaikka lahjahevosen suuhun ei ole katsominen, niin olisko kuitenkin vähemmän enemmän.

Mitä lapselle sitten voisi ostaa lahjaksi? No vaikka lipun kylpylään, elokuviin, teatteriin tai sisäleikkipuistoon. Lahjakortti ravintolaan tai kahvilaan (lapsetkin rakastaa syömistä kodin ulkopuolella!). Herkkuja, värityskirjoja, askartelutarvikkeita tai jotain käytännöllistä, kuten vaatetta, pyyhettä tai lakanaa. Pelit ja kirjatkin on kivoja. Onhan noita!
[Share to Pinterest]

2 kommenttia:

  1. Meilläkin tänään raivattiin leluja ja ahdistuksella ajattelin joulua...Minne mä ne uudet lelut oikeen enää saan mahtumaan...
    Kallista kirpparipöytää en viitsi joka välissä ottaa, joten varastoon vie osan leluista tie vielä ennen aattoa.
    Lapseni kuitenkin odottavat saavansa jouluna leluja, joten niitä on paketeista löydyttävä (toivottavasti kuitenkin vain kohtuullinen määrä).
    Mikään ei ole tylsempää kuin pettynyt lapsi jouluaattona. Onhan ne elämykset tosi kivoja lahjoja, mutta ei ne jouluaattoiltana lasta hirveästi "lämmitä". Joten leluja meille kiitos, sekaan vaikka kylpyläreissua tulevaisuudessa ja vaikka lakanoita, kuhan on myös jotain joka sää lapsen silmät heti loistamaan..

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3