maanantai 19. tammikuuta 2015

Mangojuustokakku



Hei te maanantainvihaajat, mulla on teille hyviä uutisia: Maanantai on kääntymässä iltaan ja ihan pian on tiistai! :D Mulle maanantai on päivä muiden joukossa, enkä suhtaudu siihen mitenkään vihamielisesti. Ensimmäisen äitiysloman aikana maanantai menetti mun maailmassa merkityksensä viikon ensimmäisenä työpäivänä. Tuolloin kun kaikki päivät oli työpäiviä. Tai vapaapäiviä. Riippui omasta suhtautumisesta ja lapsen vaatimuksista. Vaikka nyt äippälomat on taaksejäänyttä elämää, maanantait on pysyneet sellaisina suhteellisen neutraaleina. Johtuukohan siitä, etten vieläkään tee "täyttä työviikkoa".

No se maanantaista. Siirrytään aiheeseen mangojuustokakku. Me tehtiin eilen ihan huvin vuoksi mangojuustokakku. Tai Herra Salo saa kyllä tästä projektista pisteet. Mä toimin lähinnä assistenttina keittiössä kun kakku valmistui. Lopputulos oli loistava! Sekä ulkonäkö, koostumus, että maku oli priimaa. Nyt katsonkin ikään kuin velvollisuudekseni jakaa teille tämän helpon ohjeen.


Pohja
200g digestive-keksejä
75g voita

Täyte
200g mango tuorejuustoa
1 prk maitorahkaa
1,5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2,5 rkl sitruunamehua
2 rlk vettä
4 liivatelehteä
1 prk kermaa

Pintaan
1 prk (lasten) mangososetta
vettä pilttipurkillisen verran
2 rkl sokeria
3 liivatelehteä
2 rlk vettä

Laita 4 liivatelehteä kylmään veteen.

Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Taputtele kevyesti voiset keksimurut irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin. 


Sekoita kulhossa tuorejuusto, maitorahka, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu.
Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa kulhossa.
Kuumenna pienessä kattilassa 2rkl vettä kiehuvaksi ja lisää joukkoon 4 liotettua liivatelehteä. Kaada sulatettu liivate ohuena nauhana tuorejuustoseokseen samalla sekoittaen. Nostele kevyesti kermavaahtokin tuorejuustoseokseen.


Kippaa tuorejuustotäyte irtopohjavuokaan. Saat täytteen pinnasta tasaisen heiluttamalla sivusuunnassa vuokaa. Laita jääkaappiin. Laita 3 liivatelehteä kylmään veteen.

Juo kahvit tai odota muuten vaan sen aikaa, että täyte ehtii vähän hyytymään.


Sekoita kulhossa 1prk mangososetta ja suunnilleen saman verran vettä (yhteensä 2dl) sekä 2rkl sokeria. Laita kattilaan kiehumaan 2rkl vettä ja sulata veteen 3 liotettua liivatelehteä. Lisää kattilaan myös mango-vesiseos. Anna jäähtyä aavistuksen ja kaada sen jälkeen seos kakun pintaan niin, että pidät lusikkaa tippuvan mangoliivateseoksen alla. Tällä pikku kikalla vältetään seoksen humpsahtaminen kakun sisään. Laita kakku jääkaappiin hyytymään. Odota pari tuntia. Valmis!

Mukavaa maanantai-iltaa sulle!
Mä lähden leikkaamaan itelleni vielä toisen palan kakkua...vai onko se jo kolmas...no, ei meillä lasketa! :D

Ps. Meillä tytöt on ihan tärinässä noista lasten mangososepurkeista. Niitä pitäis olla koko ajan ostamassa kaupasta :) Mangososetta laitetaan aamupuuroon ja välipalaksi käy sose sellaisenaan.

[Share to Pinterest]

2 kommenttia:

  1. Tein itselleni juuri tänään rahka-jogurtti välipalaa ja koska olen melkein koko syksyn ja talven tehnyt sitä marjoista, laitoinkin tänään joukkoon vauvojen mangososetta. Ja hyvää tuli. Lasten soseet käyvät hienosti aikuisillekin maustamaan leivonnaisia, puuroja ja välipaloja.

    T. Täysin arkista

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä Kristiina! Mangosose käy varmasti hyvin rahkavälipaloihin :) Eikä tarvi ostaa niin paljon sosetta, jos sen jatkaa jugurtilla ja rahkalla ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3