torstai 15. tammikuuta 2015

Osta hyvä elämä!

Elämäntaito. Oma-apu. Selfhelp. Elämänhallinta. Sarasvuo. Byrne. Hellsten. Dunderfelt. Chopra. Robbins. Tämä on nyt muotia. Kauppa käy. Miljardibisnestä.

Ennen ihmisille tuntui riittävän hyvän elämän mittareiksi terveys ja selviäminen arjesta kunnialla. Ohjeita hyvään elämään saatiin koulusta, vanhemmilta, ystäviltä, tuttavilta, naapureilta, työkaverilta.

Mitä yksilökeskeisemmäksi touhu on luistanut, sitä enemmän ihmiset ovat alkaneet janoamaan kirjoja ja luentoja, jotka lupaavat tehdä tyypistä tehokkaamman, paremman ja rikkaamman. Rahaa vastaan, tietysti.

Onko ihmisen elämästä tullut niin ongelmallista, että siihen tarvitaan asiantuntijatietoa? Vai onko tämä vain (pääasiassa) keski-ikäisten naisten leikkisää ajanvietettä ikävystyttävää arkea vastaan? Paljonko rahaa maksa parempi elämä?

Varmaksi en voi todellakaan sanoa, mutta voisin kuvitella, että ihan riittävän hyväksi ihmiseksi voisi tulla antamalla itselle ja omille ajatuksille tilaa. Hidastamalla tahtia, vaatimalla vähemmän ja ottamalla vastaan neuvoja läheltä.

Mulla on kans yksi "paremman elämän kirja". Oon lykännyt vuodesta 2006 sen lukemista.
Saa nähdä. Ehkä tänä vuonna :D
[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3