tiistai 6. tammikuuta 2015

Uusi alku

Huomenna alkaa arki. Jaiks! Tytöt ja Herra Salo palaavat liki kahden ja puolen viikon lomailun jälkeen dagikseen ja töihin. Mä oon käynyt tässä välillä töissäkin, mutta sain minäkin viikon yhtäjaksoisen loman tässä uudenvuoden jälkeen (jos eilisaamun parin tunnin töissäkäyntiä ei lasketa :)). Niin että lomailtu on - ja nyt se loppuu.

Nyt tuntuu, että ollaan taas jonkin uuden alun äärellä. Uusi vuosi, uudet kujeet. Tiedättehän.

Ja höpö höpö. En todellakaan halua käydä läpi viime vuotta. En kerää yhteen vuoden kokokohtia tai suruja. Niitä oli. Se siitä. Sitä tikulla silmään...

Mielummin katse tulevaan. Ja höpö höpö. En halua suunnitella seuraavaa vuotta tai tehdä lupauksia. Mitä jos menis vaan päivä kerrallaan eteen päin, eikä vaatis itseltään sen kummempia. Miksi mä olisin juuri tänä vuonna joku supernainen, joka saavuttaa kaikki unelmansa? Mä jatkan sillä samalla tiellä, jota olen tähänkin asti kulkenut. Yritän olla hyvä itselleni, läheisilleni ja elämälle. En aina onnistu, mutta yritän. Muutama ihan konkreettinen tavoite mulla kyllä on, myönnettäköön:


 • Pidä parempaa huolta kehostasi

  Juo enemmän vettä. Nuku vähintään 8 tunnin yöunet. Ulkoile enemmän. Mene metsään, sä tykkäät siitä. Kyykisty, kurota, hypi ja istu lattialla useammin, nuo asiat ei saa alkaa tuntumaan vaikeilta. Venyttele ja käy hieronnassa. Käy uimassa. Ota porekylpyjä.

 • Unohda puhelin

  Käytä vähemmän aikaa someiluun. Kyllä se face ja insta on siellä, vaikket vartin välein tarkistakaan. Koitapa joskus olla ihan vaikka koko päivä ilman puhelinta (tai ylipäätään nettiä)! Käytä enemmän aikaa oikeaan elämään.

 • Pysy budjetissa

  Älä elä yli varojesi. Jätä vaikka Visa ja Mastercard pois lompakosta. Kun palkka on tuhlattu, rahasi on loppu. Piste. Olet 32-vuotias, kyllä nyt pitäisi jo tällaiset asiat alkaa onnistumaan.

 • Vähemmän on enemmän

  Edelliseen viitaten. Älä osta turhaa, niin rahasi riittävät (ehkä) paremmin. Ei tarvitse ostaa varmuuden vuoksi. Lopeta se, senkin hamsteri! Mitä sitten, jos kaapista on hetkellisesti riisi loppu. Ettehän te edes koskaan syö riisiä. Ei sitä tarvitse ostaa kaupasta varmuuden vuoksi, jos se sattuisi ehkä olemaan kotoa loppu. Tarkista ensin. Mieti jokaisen ostoksen kohdalla, onko sun ihan pakko ostaa. Onko se oikeasti tärkeä. Niin.

Sellaisia ajatuksia tässä arjen aattona. Toivottavasti huominen on kiva päivä. Olkoon tämä vuosi meille armollinen. Rakkautta.

Ps. kiitos sille ihanalle blogini lukijalle, joka antoi tänään palautetta viimeaikojen verkkaisesta postaustahdista ;) Asiaan tulee muutos! Täältä alkaa taas tekstiä tuuttaamaan, pitäkää hatuistanne kiinni. Nyt mennään valoa kohti, jee! 

[Share to Pinterest]

11 kommenttia:

 1. Janica! Paras kirjoitus ja ihan samat jutut, mitä mun pitäisi luvata ja toteuttaa! Oot huippu!

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus. Varsinkin nuo kolme viimeistä kohtaa. Niin totta!! Kiitos tästä

  VastaaPoista
 3. Hieno postaus. Tavoitteet voisivat olla omiani, lukuunottamatta tuota puhelin/someasiaa, niitä ilman pystyn olemaan jo nyt. Täytyypä asettaa itselleenkin muuten samat tavoitteet. Kiitos.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
 4. Hyvä kirjoitus! Samaa yritän täälläkin, varsinkin ekaa ja tokaa:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3