tiistai 13. tammikuuta 2015

Viikonloppu lasten kanssa Helsingissä

Leikkipaikka junassa

Rakentelua Heurekassa

Valmista tuli 

Rotat aikovat pelata korista...

...ja maali! Eiku kori.

Herra Salo huimapäänä pyöräilee yläilmoissa.

Hotellihuoneen ikkunasta...

 ...näkymiä pimeällä

Loisteessa oli paitsi herkullista aamupalaa, ala carte -ruokaa, leikkihuone, myös ihanat Artekin valaisimet rivissä :)

Vaakunan aula on jotenkin vaikuttava! Reissussa nähtiin paljon kauniita kattoja.

Kukkuu! :D

Junassa on rentoa matkustaa. Eikä matkanteko pysändy, vaikka nälkä tai vessahätä yllättää.

Viikonloppu vierähti Helsingissä. Matkustettiin poikkeuksellisesti junalla. Voi kuinka kivaa ja huoletonta! Varsinkin menomatka oli superhelppo, kun juna puksutteli suoraan Vaasasta Helsinkiin ilman vaihtoja. Meidän onneksi tuo matka tehtiin "korvaavalla kalustolla" ja junassa oli normaalikalustosta poiketen lasten leikkivaunu. Takaisin tullessa leikkivaunussa matkattiin Helsingistä Seinäjoelle, kunnes jouduttiin vaihtamaan siihen ikivanhaan taajamajunaan. Mutta meni sekin, kun ei valittanut. Nih!

No mitä me sitten siellä Helsingissä puuhattiin?

Ostosreissulle ei lähdetty a) koska siihen ei ole rahaa b) lapset ei jaksa hillitöntä kaupoissa juoksemista. Tarkoituksena oli kerätä kokemuksia ja nähdä kivoja juttuja. Onnistuttiin ihan hyvin. Perjantaina kiertelin tyttöjen kanssa hetken Stockalla ja sitten käytiin tietysti Artekissa.

Artek on mulle sellainen voiman tuoja. Siellä tulee aina tosi hyvälle tuulelle ja lapsetkin rauhoittuivat kivasti pelailemaan fortunaa ja istuskelemaan muumijakkaroilla. Mä sain hetken ihan rauhassa kierrellä ja kosketella ja haistella kauniita laatukalusteita. Artek on ihana! Ja sieltä ei ole tullut vielä koskaan ostettua mitään typerää heräteostosta - jostain kumman syystä :D Meidän kaikki laatukalusteet on ollu suuren harkinnan perusteella hankittuja ja niistä ei luovuta varmaankaan koskaan. Ne seuraavat kodista toiseen ja löytävät aina oman paikkansa. Sulostuttavat meidän arkea kauneudellaan.

Pikaisen kaupungilla pyörähtämisen jälkeen kotiuduttiin Sokos hotel Vaakunaan. Käytiin ravintolassa jätskillä, leikittiin isossa leikkihuoneessa ja otettiin huoneessa makoisat päikkärit. Illalla, kun saatiin Herra Salo seuraamme, käytiin hotellin 10. kerroksessa sijaitsevassa ravintola Loisteessa syömässä hyvin. Tytöt sai vielä nautiskella iltapesuista vaahtokylvyssä ennen nukkumaanmenoa.

Lauantaina lähdettiin aamupalan jälkeen paikallisjunalla kohti Heurekaa. Onneksi meillä oli rattaat mukana! Aava oli nimittäin lauantaina kurjasti kipeän ja väsyneen oloinen. Hän sai sitten lepäillä paljon rattaissa kun Iina taas otti Heurekasta kaiken ilon irti ja sinkoili vauhdilla paikasta toiseen. Heureka on kyllä ihan paras! Siellä on niin paljon kivaa nähtävää koko perheelle. Itse rakennuskin on kaunis. Parasta tällä kertaa Heurekassa taisi kaikkien mielestä olla koripalloa pelaavat rotat. Niin suloisia ja taitavia otuksia!

Heurekan jälkeen meidän piti käydä Artek Aitassa tekemässä jakkaralöytöjä, mutta se jäi tällä(kin) kertaa kokematta, kun Aavan kanssa haluttiin päästä hotellihuoneeseen lepäämään. Lauantai-iltapäivä meni mun käydessä yksin vähän kiertämässä Sokoksella ja jonotellessa kassoilla. Huh huh. Siinä tuli kotikulmia ikävä, kun seisoin yli vartin verran viinirypälerasian ja suklaalevyn kanssa s-marketin kassajonossa. Miten jossain pienessä s-marketissa voi olla 11 kassaa auki ja silti niin paljon ihmisiä, että jonot kiemurtelee hyllyjen välissä?!? Yäk. Sokoksellakin sai jonotella niin sovituskoppeihin kun kassalle. Viinipullo-ostoksilla Alkossakin piti jonottaa.

Kun tytöt oli saaneet iltapesut taas vaahtokylvyssä, tilasin italialaisesta Bravuria-ravintolasta meille pizzat. Hyvä valinta! Hotellihuoneessa pizzaa käsin syötynä, pullo punaviiniä ja telkusta Kingiä. Mitä muuta sitä muka ihminen tarvitsee?

Sunnuntaiaamuna syötiin rauhassa nautistellen aamupalaa ja ihailtiin yön aikana lumiseksi muuttunutta kaupunkia ylhäältä ravintolan ikkunoista. Lapset kävi leikkimässä ravintolan yhteydessä sijaitsevassa leikkihuoneessa. Sitten pakattiin kimpsut ja kampsut kasaan, hajotetiin huoneessa (vahingossa tosin!) yksi juomalasi ja kirjauduttiin ulos. Ennen junan lähtöä Herra Salo ehti vielä vajaaksi tunniksi Sokokselle kiertelemään kun me tytöt syötiin viinirypäleitä hotellin kauniissa aulassa.

Viikonloppu meni hurjan nopeasti, eikä paljoa ehditty. Riittävästi kuitenkin ja kotimatkalla kaikki oli sitä mieltä, että meillä oli kiva pieni loma. Harmittamaan jäi ainoastaan, ettei Aava ollut ihan kunnossa.

Voi kun päästäis pian uudelleen! 

[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3