torstai 26. helmikuuta 2015

Helmililja

Helmililja - Muscari

Meillä alkoi perinteiseen torstaiseen tapaan viikonloppu, jee! Helmililja sopivasti muistuttaa nimellään rättiväsynyttä perheenäitiä siitä, että huomenna muskari on hiihtolomalla. Ah. Me kuulkaa nukutaan niin myöhään huomenna. Käännetään vaan kylkeä päivän alkaessa tuupata säteitään makuuhuoneeseen. Tuhistaan lämpimän peiton alla kuin pienet possut. Tai sitten herätään odottamaan Pikku kakkosta ennen kukon pieremään.  Oli niin tai näin, meidän ei tarvi hötkyillä mihinkään.

Tänään oli ilmassa väsymystä, tai jotain, heti aamusta. Aava sanoi herättyään, kuinka ihanaa on olla tänään ledigt. Korjasin välittömästi, että tänään on kyllä vielä dagis-päivä, että huomenna vasta ollaan vapaalla. Reppanan silmät täyttyivät kyynelistä ja hän sanoi alahuuli väpättäen ja isot kyyneleet poskilla: "Äiti, sähän sanoit, että on vaan kolme viikkoa ja sitten on loma."

Sunnuntaina Iinan kanssa laskettiin, että meillä on arkea vielä kolme viikkoa ennen talvilomaa. Aava oli tietysti kuunnellut meidän puheita ja laskenut tällä viikolla päiviä luullen niiden olevan viikkoja. Iina on jo aika hyvin kartalla viikoista ja vähän kuukausistakin, mutta Aava vasta miettii, tuleeko iltapäivä aamun vai päivän jälkeen...

Jos Aava oli aamulla itkuinen, niin Iina oli puolestaan vastahakoinen ja hiljainen. Sitä sai melkein kädestä rehata dagiksen pihaan. Maleksi ja potki pikkukiviä. Ehkä tämä viikko on ollut vähän tylsä, kun eskari on ollut lomalla, samoin suurin osa tutuista kavereista.

No, nyt meillä on viikonloppu ja ensi viikolla on ainakin lapsilla tutut kivat kuviot. Niin ja tuo viimeviikonloppuna kuvattu Muscari on puhjennut täyteen kukkaan :) Helmililja on kiva kukka, niin edullinen ja kuitenkin pitkäikäinen. Keväällä tämän voi kuulemma istuttaa pihaan!

Hyvää viikonloppua!
[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3