lauantai 21. helmikuuta 2015

Kallein tekemäni kakku ikinä - 303€
Mä elelen nyt vähän raskaita aikoja. Rakkaat ihmiset ympärillä ja kaikki kiva toiminta on nyt kovasti tervetullutta. Olin kutsunut meille iltapäiväksi ne kaikista tärkeimmät teemalla "me&i -naistenvaatteet". Halusin panostaa tarjoiluihin ja tarjota jotain oikeasti hyvää, jonka parissa olisi kiva viihtyä vähän pitempään. Eilen illalla tein parsakaali-fetapiirakan tällä Even blogista löytyneellä reseptillä.

Tänään aamulla ajattelin pyöräyttää elämäni ensimmäisen raakakakun. Illalla laitoin jo valmiiksi manteleita ja cashew-pähkinöitä hillittömän määrän tiskipöydälle likoamaan. Reseptiä tarkemmin lukiessani aamusella huomasin, että liottaminen olisi pitänyt tehdä yön yli jääkaapissa, eikä suinkaan tiskipöydällä. No. En uskaltanut ottaa minkäänlaista riskiä ja facebookin Leivotaan! -ryhmästä saamallani vinkillä "pikaliotin" uudet pähkinät parissa tunnissa ja pääsin kuin pääsin viimein puolen päivän aikaan kakun tekoon. Kakun pohjaan tuli 3dl pähkinöitä manteleiden sijasta, koska olin virheliottamisella tuhonnut kaikki ostamani mantelit. Lisäksi pohjaan tuli rasiallinen rusinoita, teelusikallinen kanelia ja aavistus suolaa. Laitoin kaikki ainekset blenderiin ja aloin surauttelemaan. Meidän Kitchen Aid suoriutui loistavasti liotetuista pähkinöistä, kanelista ja suolasta - mutta rusinat oli sille liikaa. Laitteesta alkoi nousta savua ja terä lakkasi pyörimästä hajoittaen hammastrattaat, jotka terää pyörittävät.

Tässä vaiheessa alkoi tosissaan tuntua siltä, että tämä kakku ei halua tulla tehdyksi.

Herra Salo tsemppasi mua jatkamaan kakun valmistusta. En tiedä johtuiko tämä siitä, että hän on niin kovin kannustava puoliso, vai siitä, että meillä ei ole lainkaan ostettua viikonloppuherkkua, vaan tämän kakun tulisi olla se sokerinhimon tyydyttäjä. Oli miten oli, jatkoin projektia Stina-mummilta perityllä monitoimikonella ja sain kuin sainkin kakun tehtyä ja hyydytettyäkin, ennen kun oli kahvin aika. Lopputulos oli hyvä. Ei vedä vertoja sokerilla ja kermalla läträämiseen, mutta oli silti ihan hyvä.

Jos joku teistä haluaa ehdoin tahdoin hermonsa ja kodinkoneensa hajottaa, voi reseptin tähän Helppoon puolukka-raakakakkuun poimia täältä (klik). Minä jättäisin tuosta kakun nimestä sanan "helppo" pois. Vaikka ei tämä erityisen vaikea tosin ollut, kallis vain. Kakun hinta muodostui seuraavasti: Kitchen Aid Artisan 279€ + ainekset 24€ (joka sisältää tuplamäärän cashew-pähkinöitä). Noin ikkään.

Tarjolla oli lisäksi paistettua halloum-juustoa ja kirsikkatomaattia siemennäkkileivän päällä ja tietysti punaviiniä.

Kiitos naiset kun tulitte tuomaan mulle iloa lauantai-iltapäivään! Ootte rakkaita ♥

...ja ansaitsette todella tällaisen vähän arvokkaamman kakun ;)
[Share to Pinterest]

2 kommenttia:

 1. Ihmettelin otsikkosi perusteella, miten ikinä noin olematon lätty (ei moite leipojantaidoillesi vaan vertaus niihin muna-sokeri-voikakkuihin) voi maksaa niin paljon, mutta nyt ymmärrän. Itse taidan kyllä pitäytyä jatkossakin niihin vanhanaikaisiin leipomuksiin.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa vannoin hiljaa mielessäni, että tämä on niiiin viimeinen raakakaakku :D ...vaan oli se niin hyvää, että taas tekis mieli ;)

   Poista

Kiitos kommentista! <3