keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Mettään meni ja hääpäiväsuunnitelmia

Sunnuntaina mulla oli yllättäen harvinainen tilaisuus päästä ulkoilemaan ihan itsekseni. Ja kun kerrankin pääsin yksin matkaan valoisan aikaan, suuntasin metsään. Meillä lähtee kiva metsäpolku melko läheltä kotipihaa. Mä tykkään metsistä! Siellä on sellainen taika, jota ei muualla ole. 


Ihan tieteellisesti on muuten todistettu, että jos luonnossa oleilee
  • 10 minuuttia: verenpaine laskee.
  • 20 minuuttia: mieliala kohenee.
  • Tunnin: tarkkaavaisuus paranee.
  • Kaksi tuntia: elimistön puolustusmekanismit elpyvät, kun kehon hyvät poliisit, tappajasolut, lisääntyvät.
  • Kolme päivää kestäneen metsäkävelyn vaikutukset tappajasolujen määrässä ja syöpää vähentävien proteiinien määrässä kestivät yli 7 vuorokautta, jopa 30 päivää retken jälkeen sekä merkittävästi alensivat adrenaliinin ja noradrenaliinin (=stressihormonien) määrää.  Lisäksi retket alensivat merkittävästi verenpainetta ja veren sokeriarvoja. Ne myös vähensivät masennuksen, vihan, väsymyksen ja huolestuneisuuden tunteita, mutta lisäsivät elinvoiman tunnetta.

Mä pääsin "retkelläni" tosin vaan johonkin tuohon 10 ja 20 minuutin välimaastoon, kun Iina soitti, että missä mä oon. Halusivat tulla mukaan. Että se siitä metsäilystä! :D Kun olis saanu edes vartin verran lisäaikaa...

Mistä mieleeni tulikin. Meillä on toukokuussa 10-vuotis hääpäivä! Ihan hassua, että ollaan muka oltu jo niin kauan naimisissa. 1-vuotishäämatkalla Thaimaassa lilluttiin Siaminlahdessa ja suunniteltiin matkaavamme 10-vuotishääpäiväksi Afrikkaan. Haaveissa oli tehdä jännittävä ja ikimuistoinen safari-matka Afrikan kuuluisimpiin luontokohteisiin. Nähdä lähietäisyydeltä leijonia, norsuja, kirahveja...

Noooo, ei me nyt sinne Afrikkaan taideta sittenkään lähteä. Moista turhuutta. Ei tee enään mieli. Oikeastaan ihan typerä idea! Asiaan ei vaikuta millään lailla se, että nyt tässä on kaksi alle kouluikäistä lasta, joita ei voi safarille viedä, muttei jättää puoleksi kuukaudeksi hoitoonkaan. Eikä sekään vaikuta asiaan, että meiltä puuttuu kahdentoistatuhannen euron matkakssa.

Me keksittiin jotain paljon paljon parempaa. Eli halvempaa. Me mennään metsään! Suomalaiseen metsään. Siitä lisää myöhemmin. Nyt nukkumaan, että jaksaa huomenna. Eilinen mentiin siipi maassa, mutta tänään on ollut ihan kiva fiilis. Toivottavasti torstai on toivoa täynnä.

Hyvää yötä ystäväiseni!
[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3