torstai 26. maaliskuuta 2015

Allakka pullakka ja terve!

Heissuli vei!

Täällä mä oon. Ootko sä siellä? Mulla olis niin paljon blogattavaa, mutta jotenkin nyt päivät muuttuvat huomisiksi, ennen kun ehdin huomaamaankaan. Luonnoksissa on tarinaa meidän talvilomasta, ruokailutilan kaapin päällisestä, luonnonkosmetiikan hiteistä ja hudeista, kuivaihoisen lapsen ihonhoidosta ja blogi-illasta Sisustus Säteessä.

Että kyllä mulla asiaa on. Mutta mistä löytyis aikaa ja puhtia?

Nytkin tulin vaan pikaisesti moikkamaan. Tänään oli aika raskas työpäivä ja nyt kroppa huutaa lepoa. Koska huomenna on vapaapäivä, sain puristettua itsestäni nyt illalla sen verran, että otettiin lasten kanssa jumppamatto olkkarin lattialle ja laulettiin sen päällä jonossa istuen meriaiheisia lauluja ja soudeltiin. Ei me oikeesti muistettu kun kolme oikeeta laulua ja sen jälkeen jokainen keksi omia soutelulauluja. Yllättäen meno muuttui koko ajan villimmäksi ja lopulta jammailtiin olkkarissa Yökyöpeleiden Allakka pullakka -laulua. Se on ihan kreisi! Ja jää soimaan päähän... :D

Säästä itseäsi. Älä siis missään nimessä klikkaa tästä Yle Areenaan! Alat kuitenkin hoilaamaan "Allakka pullakka munamakaroni, pyörii pinkeitten pimujen pyllysilikoni: Ooooooo makaroni!"

Mä muuten tykkään kovasti näistä ei ihan perinteisistä lastenlauluista. Lapsetkin innostuvat enemmän näistä vähemmän siloitelluista. Ei sen tarvi olla pelkkää vaaleanpunaista hattaraa, eikä lapsia tarvi pitää tyhminä. Lapsetkin haluaa lauluja joissa on meininkiä. Ainakin meidän lapset :)


Kun nyt tässä kerran istun ja kirjoitan (ja sain tämän kuvankin tähän kaivettua), niin pakko yhdestä asiasta sanoa. Nimittäin lasten liikkumattomuudesta ja lihavuudesta. Siitä nyt tunnutaan puhuttavan vähän siellä ja täällä. Voi olla, että lapset liikkuu tosiaan vähemmän kun ennen. Ainakin ne saa huonompaa ruokaa kun mitä mä sain lapsena. Esimerkiksi päiväkodissa ja koulussa. Mutta ei nyt silti lähdetä tekemään puheissa meidän lapsista automaattisesti passiivisia ja lihavia telkkarintöllöttäjiä. Kyllä lapset liikkuvat tänäkin päivänä. Ainakin nuo meidän mukulat  ja niiden kaverit ja naapuruston lapset ovat koko ajan menossa. Ulkona tuntuu olevan samat leikit ja pelit kun 30-vuotta sitten. Nämä mun muksut kuulemma sitä paitsi liikkuvat ja ovat aktiivisempia kun niiden äitinsä saman ikäisenä. Että ei voi yleistää! Toki nuokin vahtaa telkkua ja älypuhelimia, silloin kun eivät kiipeile tai hypi tai juokse tai pelaa tai nuku. Mutta niinhän me aikuisetkin tehdään. Vuorokauteen pitää saada mahtumaan myös niitä lepohetkiä, joita yksi kuluttaa telkun edessä, toinen kirjaa lukien ja kolmas lapasia huovuttaen. Ei kai kukaan jaksa 24/7 touhottaa. Ei aikuiset eikä lapset.

Nyt hetki telkkaria ja sitten nukkumaan ;)

Nähdään pian!


[Share to Pinterest]

2 kommenttia:

  1. Täällä ollaan! Mielelläni kuulisin erityisesti kuivaihoisesta lapsesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun oot siellä! :) Täytyypä laittaa kirjoittaen loppuun vauhdilla meidän perheen niksit lapsen kuivaan ihoon. Tuntuu olevan harmittavan yleistä tuo kuivaihoisuus :(

      Poista

Kiitos kommentista! <3