lauantai 7. maaliskuuta 2015

Hääpäivämatkalle metsään?


Niin, lupasin aiemmin (klik), että palaan siihen meidän suunniteltuun hääpäivämatkakohteeseen. Koska me tykätään olla metässä, ajateltiin lähteä mettään! Kesällä 2009 oltiin kahdestaan Rukalla kiertämässä Karhunkierros ja siitä lähtien ollaan haaveiltu samanmoisesta reissusta. Koska Karhunkierros on jo kertaalleen nähty, voisi seuraava kohde olla Koli, joka on myös kovasti kehuttu.

Kolin puolesta puhuu myös rajallinen aika. Rukalle pitää varata matkoineen kuutisen päivää, mutta Kolille riittää pidennetty viikonloppu, eli nelisen päivää. Metsässä olisi tarkoitus olla kaksi yötä ja kolmas yö letkeästi hotellissa kuohujuomaa siemaillen.

Meidän 10-vuotishääpäivä sijoittuu toukokuun alkuun, mutta säiden vuoksi ajateltiin lähteä Kolille vasta toukokuun lopussa. Herajärven kierros tempaistaan noin 40 kilometrisenä, eli patikoidaan vain reitin pohjoisosa, joka on myös käsittääkseni "se alkuperäinen Herajärven reitti". Näin reittiä kuvaillaan Koli.fi -sivustolla:

Herajärven kierros on matka Kolin kansallismaisemaan. Reitti kulkee metsäisillä vaaroilla poiketen parhaille näköalapaikoille. Kolin ja Pohjois-Karjalan monimuotoinen luonto on läsnä joka askeleella. Herajärven kierros kiertää Herajärven ja kulkee Kolin kansallispuiston halki. Reitti koostuu kahdesta rengasreitistä, jotka voi kulkea valiten reitin pituudeksi 61 km, 35 km tai 30 km. Herajärven kierros on kuljettavissa lumettomaan aikaan.  
Herajärven kierros on mieleenpainuva kokemus niin kokeneelle vaeltajalle, kulttuurinnälkäiselle patikoijalle kuin luontoharrastajallekin. Kallioiset vaaranlaet, varjoisat lehdot ja kulttuurimaisemat tuovat reitille vaihtelua. Retkeilijä voi viipyillä vanhoissa pihapiireissä, ahoilla tai kaskikoivikoissa paikallishistoriaan eläytyen. Urheilun makua muutoinkin korkeuserojen takia vaativaan reittiin saa lisäämällä vauhtia. 
Voi olispa jo toukokuu! Mä oon aivan innoissani tästä Kolista. Pariisit, lontoot ja prahat sais mut nyt vaan ahdistumaan. Niin paljon hauskempaa miettiä rinkan sisältöä kuin lentoyhtiön rajoituksia käsimatkatavaroiden painosta. Koli Koli Koli Koli... :)


[Share to Pinterest]

1 kommentti:

  1. Voin niin samaistua tähän! Mekin olllaan mieheni kanssa harrastettu monenlaisia metsäjuttuja ;D Paras reissumme ikinä oli Saariselällä 4-päivän maastopyöräilyreissu! :) Kuulostaa niin ihanalta, Koli olisi meilläkin jossain tulevaisuudessa yksi haave :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3