maanantai 30. maaliskuuta 2015

Kuivaihoinen lapsi


Meidän kuopus ei ole varsinaisesti mikään suuritarpeinen tai haastava. Mutta on hän vähän vaativampi kun siskonsa. Hän tarvitsee enemmän syliä, huomiota ja ihonhoitoa. Aavalla on varsinkin talviaikaan tosi kuiva iho.

Kuivaihoisuus näkyy siten, että koko kropassa iho tuntuu karhealta. Jalkojen takaosassa ja pakaroissa iho on huonoimmillaan ja välillä se on vähän rikki. Näitä kohtia saattaa varsinkin iltaisin ja öisin kutittaa ja sen seurauksena Aava tietysti raapii. 

Mikään ultimaalinen ongelma tämä ei ole, eikä meidän ole tarvinnut kääntyä lääkärin puoleen. Aavan ihoa ei hoideta päivittäin, vaan noin kolme tai neljä kertaa viikossa, aina suihkun tai kylvyn jälkeen. Plus tietysti silloin, kun Aavaa alkaa kutittamaan tai huomataan muuten, että iho alkaa punoittaa. Aava osaa hienosti jo itsekin hakea rasvapurkilta apua.

Näitä (keinoja) me käytetään lapsen ihon kosteutukseen ja hoitamiseen:


 • Kookosöljy. Tämä on lasten suosikki! Sotkee vaan niin pirusi ja vaikutus ei ole mun mielestä kovin pitkäkestoinen. Tämä on kuitenkin jatkuvassa käytössä.
 • Vartalovoi. Thann sarjan vartalovoi on ollut toimiva lastenkin iholla. Tässä tuotteessa tosin on Herra Salon mielestä liian voimakas tuoksu. Tätä ei laiteta rikkinäiselle iholle.
 • Aloevera-geeli on kesäaikaan kivan kevyt, eikä se jätä ihoa rasvaiseksi. Talvella tuntuu jotenkin liian kevyeltä.
 • Tuoksuton luomu(käsi)voide + ruokasooda on yhdistelmä nro 1. Aivan ehdoton! Tämän cocktailin avulla pystytään rasvaamisissa pitämään välipäiviä. Uskomatonta kuinka illalla tällä yhdistelmällä hoidettu iho on aamulla selkeästi parempi, melkein silkkinen. Välillä sooda taitaa vähän kirvellä kun Aava sanoo että "kutittaa". Yleensä rasvaukset kuitenkin sujuu hyvällä meinigillä ilman itkuja tai vastustamisia.
 • Suolakylpy. Lämmin kylpy, jossa on vähän vettä ja paljon merisuolaa ja soodaa. Kylvyn jälkeen ihoa ei huuhdella, vaan kuivataan kevyesti.
 • Miedot pesuaineet pyykille. Pesupähkinät olis varmaan paras vaihtoehto, mutta meillä on sen verran tahraa aina tyttöjen vaatteissa, että en vaan ole päässyt pesupähkinöillä toivomaani pesutulokseen. Useimmiten käytetään Methodin pyykinpesuainetta, jossa on loistava annostelusysteemi. Lasten vaatteille valitsen aina myös pesuohjelmasta lisähuuhtelun.
 • Suun kautta tarpeeksi vettä ja hyviä öljyjä. Tämä on meillä enemmän haave kun todellisuus. Lapset juovat kun janottaa, eikä saada lorautettua esimerkiksi oliiviöljyä ruokiin extrana. Kaikkea ei vaan jaksa tai ehdi. Aamuisin tytöt saavat kalaöljyä vitamiinien kanssa.

Onko teillä kuivaihoisia lapsia tai aikuisia? Miten hoidatte ihoa?
[Share to Pinterest]

4 kommenttia:

 1. Meillä auttoi Laveran lapsille suunnatut tuotteet ja erityisesti vartalovoide. Kylpyveteen lorautan oliiviöljyä, mikä sekin on osaltaan tehonnut. Jos jokin voide ei tunnut riittävän kosteuttavalta tai hoitavalta, sekoitan siihen vielä lisäksi öljyjä. Aika samat konstit toimii lapsella, kuin itsellänikin, öljyjen ja luonnonkosmetiikan ystävä kun vieläpä olen. :)

  VastaaPoista
 2. Meillä kohta 5 kk kuivaihoinen tyttö, joten tässä ollaan vielä ihan vasta-alkajia tämän homman kanssa! Tosin meillä tuo kuivaihoisuus on jo todettu atooppiseksi ihottumaksi, ja allergiaepäilyjäkin löytyy...Kortisonit säännöllisessä käytössä. :( Mutta haaveissa aika, jolloin lasta voisi hoitaa juurikin noilla sinun mainitsemillasi "kevyemmillä keinoilla". Josko allergian aiheuttaja saataisiin eliminoitua tai ikä ja aika tekisivät tehtävänsä?! Kiitos tästä postauksesta!

  Terveisin; se joka tätä ehti jo toivoakin :)

  VastaaPoista
 3. Marja Entrichin lasten sarja ja itse asiassa vielä parempi oikein kuivalle iholle on Marja Entrich sarjan mehiläisvahavoide ja vehnänalkioöljy! meillä vauvasta asti pojalla käytetty, alkuun oli todeella kuiva ja punaläikikäs iho, nyt alkaa olemaan jo ihan huippu iho! (vaikka uimassa käydään joka viiko)

  VastaaPoista
 4. Tutulta kuulostaa, terveisin kolmen atoopikon äiti. Meollä lapset saa päivittäin ruokalusikalliset hamppuöljyä, ja heitä rasvataan pääasiassa Weledalla.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3