tiistai 10. maaliskuuta 2015

Miten koti pitäisi sisustaa?Kovin hanakasti en mielelläni jaa neuvoja täällä blogissa asioista. Että tee niin tai näin. Ihan kahdestakin syystä. Ensinnäkin mulla ei ole siihen mielestäni tarvittavaa pätevyyttä. Toiseksi, elämässä on tullut huomattua, että se mikä toimii toiselle, ei toimikaan toiselle. Siksi siis olen pitäytynyt neuvomasta.

Mutta sisustuksesta haluaisin antaa muutaman neuvon. Ei sillä, että tälläkään kertaa yllä mainitut toteutuisivat :D

  • Tee kodista käytännöllinen ja helposti siivottava, etenkin jos perheeseen kuuluu eläimiä ja lapsia. Näin jää enemmän aikaa elämiseen.
  • Panosta laatuun, jos rahaa sisustamiseen ei ole rutkasti. Laadukkaat ja huolella mietityt hankinnat ovat pitkäikäisiä, eli edullisia pitemmän päälle. Jos kaipaat usein vaihtelua, kierrätä.
  • Kodin pitää tuntua kodilta kaikkien perheenjäsenten mielestä. Älkää nyt naiset kivittäkö, mutta mun mielestä muidenkin perheenjäsenten toiveet pitää huomioida. Koti on kaikkien koti. Meillä oli ensimmäinen yhteinen koti sisustuksellisesti melkoinen sillisalaatti, eikä se johtunut siitä, ettei meillä olisi ollut mahdollisuutta hankkia yhtenäistä sisustusta - Ikea oli jo silloin Suomessa ;) Kumpikin halusi tuoda omat tärkeät tavaransa yhteiseen kotiin ja se toimi. Ei se niin kaunista ollut, mutta silti mulla on hyvät muistot siitä kodista. Nyt meillä on sisustusmaku yhtenäistynyt ja tykätään monesti samantyylisistä jutuista. Mulle ei tulis mieleenkään ehdottaa herkkää kukkatapettia seinään tai pehmopupuja yöpöydille, koska tiedän, että mies ahdistuisi. Samasta syystä mies ei kai enään ehdota hankittavaksi kotiteatterikaiuttimia. 
Hetki sitten jouduin taipumaan Gigantissa, kun meidän piti hankkia uusi televisio vanhan (vain seitsemän vuotiaan!) rikkinäisen tilalle. Meidän edellinen tv oli rakkaudella ja huolella valittu kaunokainen. Sellainen valkoinen ja tyylikäs. Nyt Gigantissa oli tyrkyllä mun mielestä pelkkää kakkaa ja pyörittelin päätäni kun valintaa piti tehdä aivan liian isoista möhkäleistä. Nykyisin telkkareista on kuulemma tullut näin isoja ja kunnollisia töllöjä ei tehdä pienikokoisina. Tai niitä ei ainakaan saa Gigantista. Jouduin siis taipumaan. Ja nyt meidän olohuonetta hallitsee kuvajättiläinen. Vaan mitäpä tuosta! Ihan hyvä se on. Tytötkin ovat onnellisia kun tv:n ollessa kiinni sen edessä voi tanssia ja peilailla isosta ruudusta itseään. Äitinsä tyttäriä! :D

Sisusta siis niin, että koti tuntuu kodilta ♥

[Share to Pinterest]

4 kommenttia:

  1. Tämäpä on aktuelli aihe. . Mutta hyvät neuvot nostit pöydälle :)

    VastaaPoista
  2. Totta puhut! Meillä kans puhutaan tosta tosi isosta tvstä, saas nähdä mikä pv se on tossa olohuoneessa. Upean värinen kissa ja muutenkin komea!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3