lauantai 21. maaliskuuta 2015

Mökille savupiippu
Tosta noin vaan! Tehtiin mökille savupiippu.

Tai no. Ei se ihan tosta noin vaan tullu. Rakas puolisoni sitä askarteli mökillä aamusta pitkälle iltapäivään. Minä ja tytöt käytiin puolenpäivän aikaan mökillä häiritsemässä hyvin sujuvia töitä. Ja vietiin me työn raskaan raatajalle evästäkin.

Vaikka viima kävi kylmästi, viihdyttiin mökkimaisemissa puolitoista tuntia. Tytöt kaivoi ihan fiiliksissä hiekkalelut ja mölkky-pelin esiin ja mä nautin maisemista ja auringosta siinä määrin, että nyt aivan kasvoja kuumottaa. Talven aikana jo mietin, että pitäiskö koko paska mökki myydä ja laittaa sillä rahalla kodin lämmitysjärjestelmää uuteen uskoon. Tänään olen kuitenkin ihan eri mieltä.

Ihana mökki meillä! Paljon kivempi, kun muistinkaan. Onneksi mennään kesää kohti ja pian päästään tosissaan nauttimaan mökkeilystä. Nyt saadaan mökkikaudesta pitempikin, kun on mahdollisuus lämmittää tupaa. Ollaan raahattu mökille jo aikoja sitten vanha Porin matti, mutta nyt viimein saatiin talvella ostettua siihen hormi. Hitokseen kalliita moiset savupiippuostokset. Muuraamalla olis saanu edullisemmin, mutta lattiarakenteet ei mahdollistaneet muurattua hormiratkaisua. Ostettiin sitten valkoinen pyöreä teräspiippu.

Huomenna voitais mennä testaamaan kamiinan ja uuden piipun toimivuutta ja vähän siivoamaan asennuksesta tulleita sotkuja pois. Aika ihanaa!

...no jaa, jos NYT sitä kirpparitavaroiden hinnoittelua...blaah.


[Share to Pinterest]

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen mökki ja paikka teillä! Itsekin odotan saareen pääsyä kunhan jäät lähtevät:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meidän mökki on ihan pikkuruinen ja melko vaatimaton, mutta on se vaan ihanaa, kun on joku paikka meren äärellä, jossa saa kesästä nauttia :)

      Poista

Kiitos kommentista! <3