maanantai 6. huhtikuuta 2015

Pääsiäinen 2015
Pääsiäinen oli ja meni. Tässä sitä lillutaan toisen pääsiäispäivän iltana oudossa tilassa, jossa ei olis jaksanut pääsiäistä enään hetkeäkään, mutta alkava arkikin toisaalta vähän ahdistaa. Neljän päivän pääsiäisloma teki siis tehtävänsä ;)

Meidän pääsiäisestä ei jäänyt puuttumaan mitään. Paitsi kummitytön synttärit, joita päästään toivottavasti juhlimaan pian, kun heillä tervehdytään. Mutta muuten meni nappiin ja suunnitelmien mukaisesti. Perjantaina siivottiin kotona, askarreltiin virpomisoksia ja kyläiltiin mun vanhempien luona. Lauantaina puettiin kaksi pientä ihanaa tyttöstä noidaksi ja pupuksi (kuva instassa ;)) ja päästettiin heidät kiertelemään kotikadulle vitsojensa kanssa. Lauantaina iltapäivällä mun vanhemmat tuli syömään meille intialaista ruokaklassikkoa, tikka masalaa, joka on meidän kaikkien lemppari intialaisissa ravintoloissa. Nyt tehtiin sitä ensimmäistä kertaa ihan itse, ja voi pojat, kun tuli hyvää! Ruuan jälkeen mun vanhemmat ottivat tytöt mukaansa heille yökyläilemään ja me saatiin nauttia hyvien ystävien seurasta ihan vaan aikuisporukalla. Luxusta!

Eilinen meni nukkuessa pitkään ja hakiessa tyttöjä Karppiksesta ja auringonpaistetta ihmetellessä. Illalla saatiin naapuriperhe tuhoamaan meidän kanssa loput tikka masalat. Tällä kertaa kastikkeen kanssa oli tarjolla naanleipää, jolla kauhottiin soosit kitusiin. Kastike tuntui olevan nyt vielä parempaa kun lauantaina. Lapsille oli tarjolla nakkeja ja ranskalaisia ja jälkkäriksi syötiin naapurin tytön tekemää mustikkapiirakkaa ja pelattiin pleikkaria. Kivaa!

Tänään käytiin aamupäivällä day spassa tekemässä perusteellisempaa siivousta ja iltapäivä vierähti rattoisasti anopin lihapatojen äärellä. Illalla piti hakea vielä kebabit, kun se kuuluu tähän huomenna-alkaa-arki-olotilaan.

Pähkinän - tai kananmunan - kuoressa, meidän pääsiäinen oli oikein onnistunut ja leppoisa. Koti oli kaunis (pääsiäisruohokin kasvoi yli kaikkien odotusten!), ruoka oli maukasta, juoma oli hyvää ja seura loistavaa.

Jos jotakin pitää väkisin kaivella, niin kelit olis voineet olla paremmatkin. Mutta tämäkin toimi. En valita! ...Niin ja juustokakun päällinen olis voinu olla sitä herkullista mangososetta, eikä kirpeää aprikoosisosetta, mutta ensi kerralla pitää olla tarkemmilla silmillä kaupassa :D :D


Laitan huomenissa reseptit tänne blogiin tuosta ihanasta kananmunasalaatista, tikka masalasta ja naanleivästä. Haluan ne itselleni talteen ja myös teidän iloksi, jos vaikka innostutte myös kokeilemaan :)

[Share to Pinterest]

2 kommenttia:

  1. Olipa teillä kivan kuuloinen pääsiäinen! Miten nää pyhät onki aina just noin, ettei jaksais enää yhtään, mutta ei oikein sit sitä arkeakaan.. :)

    Voi, koskakohan me saatais hommattua tuo Sarpaneva. Onko se oikeasti hintansa väärtti?

    VastaaPoista
  2. Me ollaan saatu pata ABBltä joululahjana. Tykätään siitä kovasti! Puhdistaminen vaan on vähän hankalampaa kun tavis kattiloissa, kun tuo pitää pestä käsin ja öljytä jos valurautapinta meinaa alkaa ruostumaan.
    Arkena ei siis aleta sen kanssa pelleilemään, mutta etenkin kylmään aikaan siinä on kiva laittaa viikonloppuruokia :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3