keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen menu


Mä olisin halunnut nostaa kytkintä ja lähteä kehä IIIn eteläpuolelle viettämään pääsiäisen pyhiä. Tai lähinnä olis kiinnostanut se ainoa ei-pyhä-päivä siinä välissä, eli lauantai. Artek Aitta huutaa edelleen kovaan ääneen mun nimeä. Harmittaa, kun viimereissulla ei sinne päästy... Ja tietysti Stocka ja moni muu putiikki. Olispa ollut kiva käydä myös Korkeasaaressa, Kiasmassa ja miksei taas Heurekassakin. Ikeakin vähän houkuttelis.

Pääsiäisenä olis päässyt tosi edukkaasti hotelliin yöpymään. Parin yön paketti keskustahotellissa olis lähtenyt meidän perheelle jopa 150€lla, jos ei olis ollu ronkeli.

No miksei me lähdetä?!? No tietysti siksi, että 6-vuotiaat on jo sellaisia, että niillä on omia suunnitelmia. Joo joo. En mäkään osannut ajatella, mutta niin vaan on. Iina haluaa trullitella kavereiden kanssa lauantaina ja juhlia pääsiäistä kotona koska pääsiäinen on kiva juhla. Näin neiti toimitti - kauhean huudon ja kyynelien kanssa. Niin siksi ei sitten lähdetä mihinkään. Ja vähän siksikin, että just oltiin Vuokatissa ja siltäkin reissulta on yhden naisihmisen kassi vielä vähän purkamatta. Ja siksi, että kotona on paljon tekemistä ja töissä kans ja nämä pyhät on mainio tilaisuus sellaiseen suorittamiseen. Ja ystäviäkin olisi ihana nähdä. Niin ollaan kotikulmilla.

Kun kerran päätettiin jäädä kotiin, on tietysti pakko panostaa ruokailuihin ja juomiin ja herkutteluihin. Muuten juhla ei tunnu juhlalta ja saattais alkaa vituttaa harmittaa, ettei lähdetty mihinkään. Siksi mä nyt tänään olen pohtinut pääni puhki ja pallotellut työkavereidenkin kanssa pääsiäisen ruokajuttuja. Osaltaan haastetta tuo mun pyrkimys välttää gluteenia (erityisesti vehnää) ja sokeria.

Koska mitään suuria suunnitelmia pyhiin ei ole, on menun ja tarkkojen ruokasuunnitelmien tekeminen vähän haastavaa. En tiedä missä välissä ja kenen kanssa, mutta Saloilla nostetaan pöytään ainakin:
  • sokeritonta luomumämmiä ja kuohukermaa
  • mangorahkapiirakkaa tai juustokakkua
  • appelsiiniriisiä
  • tikka masalaa (toivottavasti luomu)kanalla. Tämä on pakko tehdä nyt, kun kanan marinoimiseen on oikeasti aikaa vaikka monta päivää!
  • moderni munasalaatti pähkinöillä ja avokadolla Kotivinkistä bongatulla reseptillä


Huomenna pitäis käydä tekemässä pääsiäisen ruokaostokset ennen työpäivää tai sen jälkeen. Tänään kävin tosin jo äitin "seurana" kaupassa ja nyt on viinikaapissa iso rasiallinen mansikoita, pullo kuohuvaa sekä hyvää punaviiniä. Tarvitaanko sittenkään muuta? ;)

Mites sun pääsiäissuunnitelmat ja valmistelut?

Ja arvaa mitä? (mihin on muuten unohtunut meidän lapsosilta tuo "arvaa mitä?" -hokema?) Iinalla on ihan törkee yskä. Nyt haisee koko kämppä sipulilta, kun yritän myrkyttää yskää pois. Toivokaa, että onnistun!
[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3