maanantai 15. kesäkuuta 2015

Meidän pihassa kukkii


Onneksi luonto tarjoaa meille ei niin taitaville puutarhureille kauneutta ja kukkaloistoa ihan omasta takaa. Kesä tuntuu nyt olevan kauneimmillaan kun luonto on tuoreen vihreä ja kukat ovat puhjenneet kukkimaan.

Mä niin toivoisin meidän pihassa kukkivan pionien ja omenapuiden. Niitä en vielä ole saanut tässä seitsemän vuoden aikana istutettua. Mutta onhan meillä onneksi noita voikukkia :D Jotka nekin ovat oikeasti tosi kauniita! ...saisi vaan kasvaa jossain muualla kuin meidän nurmikolla. Niin ja kukkiihan meillä ihanasti naapurilta (kiitos vielä Katja!) saadut mansikat. Ja kirsikkapuukin teki tänä vuonna ekan kerran kukkia kun olen sitä viimeisen vuoden ahkerasti lannoittanut ja hoivannut. Ei toki koko puuhun, mutta muutamiin oksiin. Jee! Toivoa ei siis ole vielä menetetty. Raukka tuo kirsikkapuu(kin), kun on joutunut kitumaan surkeissa olosuhteissa. Silloin kun noita ekoja istutushommia tehtiin, mentiin niin oikaisten, että ei mikään ihme, ettei kasvit ole oikein ottaneet viihtyäkseen. Nurmikon alla on liian vähän multaa ja kasvien istutuskuopat on olleet ihan olemattoman pienet. Ollaankohan edes muistettu alkuun kastella. 

Toisaalta, vaikka nyt oltiin muka niin taitavina tänä keväänä istuttamassa tuijia, meni sekin homma ihan mönkään. Ei olla millään meinattu saada noita uusia tuijia juurtumaan, kun tuulet on aina repineet ne ylös mullasta. Välillä ne on ollu kallellaan tänne ja välillä tonne. Että niin hienosti on menny.

Jos meillä ei ole taitoa, niin ei kyllä onneakaan puutarhahommissa!

Tänään laitettiin vielä vähän lisää tuijia rajalle, kun Plantagenissa oli sopivasti neljä parimetristä tuijaa vain 29€ kappaleelta. Pakkohan ne oli ostaa! Nyt hei peukut pystyyn :D

Instagramissa muutama kuva meidän illan projektista.
[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3