torstai 13. elokuuta 2015

Koululainen

En voi uskoa. Meidän perheessä on ekaluokkalainen! Mitenkään puskista tää kouluhomma ei toki tullut, vaan koko eskarivuoden ehti niin vanhemmat kuin lapsikin sulattelemaan tulevaa koulun alkua. Iina on ollut innoissaan tai vähintäänkin positiivisella mielellä mitä koulun alkamiseen tulee.

Eilen illalla laitoin kouluvaatteet valmiiksi tuolille. Paitsi pikkuhousut, joita sainkin hikikarpalot otsalla etsiä kodinhoitohuoneesta aamulla kun alkoi olla jo kiire. Yllättäen, meille tuli vähän kiire :D Reppu oli pakattu onneksi valmiiksi! Sinne oli laitettu Frozen-penaali ja crocsit sisätossuiksi. Haglöfsin pätevän oloinen ja niin sopivan kokoinen reppu löytyi hyvään hintaan jo alkukesästä kun eräs vaasalainen urheiluliike teki loppuunmyyntiä.

Tänään aamulla saatiin saatella ihana Iina kouluun. Siinä pihassa seistessä jännitys leijui ilmassa. Pienet ihmiset liikehtivät hermostuneina ja näpräsivät repun hihnoja. Me aikuiset vedettiin hymyt naamalle ja näytettiin reippailta ja iloisilta. Mun olis ehkä vähän tehny mieli itkeä, mutta en sitä halunnut lapseni edessä tehdä. Eihän se nyt varmaan olis ymmärtänyt, että äidistä tuntuu haikealta ja pelottaakin, tuleeko kaikki onnistumaan. Olisi raukka vaan säikähtänyt koulun olevan jotain inhottavan itkettävää.

Ja kyllähän mä tiedän, että kaikki tulee menemään varmasti hyvin. Iina sai kivanoloisen opettajan ja paikan iltapäiväkerhostakin. Ei meillä pitäis olla huolen häivää. Silti. Äitien kuuluu vähän murehtia. Mitä jos lapsi vaan lähtee koulun pihasta haahuilemaan omille teilleen? Mitä jos sitä kiusataan? Mitä jos maitolasi kaatuu syliin ja lapsi joutuu olemaan märillä vaatteilla? Mitä jos se ei tajua pukea ulos tarpeeksi vaatetta? Mitä jos...jotain?!?

Kyllä koulumaailma on ihan eri kuin päiväkotimaailma. Pitää pärjätä.

Tänään ainakin kaikki oli mennyt nappiin. Ruoka oli ollut hyvää ja kotiin oli saanut pienen kotitehtävänkin. Iltapäiväkerhosta saatiin hakea ikionnellinen tyttö.Tästä se lähtee! Kivaa!

[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3