tiistai 15. syyskuuta 2015

Hyvä Suomi!

Viimeaikoina on todella tarvinnut keksiä vaihtoehtoista puuhaa illoiksi. Sosiaalinen media on muuttunut sotatantereeksi. Mielipiteitä on puolesta ja vastaan. Enimmäkseen vastaan. Mä ahdistun siitä, että näen joidenkin kavereitteni suhtautuvan päivän polttaviin aiheisiin ihan vastakkaisella tavalla, kuin minä. Puhuvan rumasti. Toisaalta pahoitan mieleni myös siitä, että joudun näkemään muiden hätää. TV tarjoilee samaa settiä. Paitsi sieltä ei tarvitse onneksi kuulla kavereiden mielipiteitä. Katsoo sinne tai tänne, joutuu törmäämään johonkin sellaiseen, mitä ei haluaisi nähdä.

Juoksentelu metsässä on ollut todella terapeuttista! Tänään jouduin pitämään välipäivän, koska jalat pyytävät armoa, eikä oikein olis ollu mahdollisuuttakaan valoisan aikaan.

Olin tänään Aavan dagiksessa vanhempainillassa. Kyllä taas saa todeta, että mainio hoitopaikka ollaan saatu pikkuiselle. Viimesyksyiseen tapaan painotettiin kovasti sitä, kuinka jokainen lapsi on yhtä arvokas. Että he vaativat lapsilta suvaitsevaisuutta, solidaarisuutta ja inhimillisyyttä. Samoja teemoja oli luettavissa myös Iinan koulun järjestyssäännöissä. Kiitos ♥ Juuri tämän haluankin lasteni oppivan. Ja luonnostaanhan tuo monesti lapsilta tuleekin. Iinakin tässä eräänä aamuna kertoili, kuinka heidän dagiksesta yksi täti on tullut heidän kouluun. Että se täti ehkä auttaa yhtä rinnakkaisluokan tyttöä. Kysyin sitten, että onkohan se täti tytön avustaja, että mahtaakohan se tyttö olla erityislapsi. Iina vastasi siihen vähän hölmistyneenä, että ei hän tiedä. Että tytön nimi on se ja se ja hän kävi eskaria siinä ja siinä ryhmässä. Niin. Lasten ei tarvitse tämän enempää toisiaan luokitella. Onneksi meidänkin tyttöjen dagis-ryhmissä on ollut erityislapsia ja he ovat tottuneet siihen, että kaikki eivät ole samanlaisia. Onneksi ei olla.

Minä olen menossa perjantaina töihin. Olen ylpeä siitä, niinkuin jokaisena muunakin työpäivänä. Onnekas olen, kun saan tehdä töitä. Tuntuis jotenkin hölmöltä ajella bussilla Helsinkiin ilmaisemaan mieltä päällimmäisenä murheena se, otetaanko takaisintulomatkalla Karhua vai sidukkaa.

Harmittaa silti etenkin niiden hoitoalan työntekijöiden puolesta, joita hallituksen leikkaukset tuntuvat koskettavan muita enemmän. Jotain tarvitsee kuitenkin tehdä valtion talouden elvyttämiseksi. En tykkää siitä, että arvostellaan ilman, että annetaan parempi ehdotus asiaan. Lomarahojen leikkaaminen on mielestäni hyvä ehdotus. Siten me kaikki työläiset päästäis tasapuolisesti säästötalkoisiin. Työttömyystuki voisi myös kannustaa enemmän työteon pariin, vaikka tarjottu työ ei olisikaan juuri koulutusta vastaavaa. Nyt kaivataan tekemisen meininkiä ja myönnytyksiä meiltä kaikilta. Meillä on hyvä. Suomi on hyvä. Rauhaa ja rakkautta.

#mullekäy #säästötalkoot #tervetuloa #suvaitsevaisuus #hyväsuomi #herkkis


[Share to Pinterest]

4 kommenttia:

Kiitos kommentista! <3