sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Vinkkejä blogikirjoittamiseen
Kuvat Herra Salon kamerasta.

Hei siellä!

Näin alkaa viikonloppu kääntyä taas kohti uutta viikkoa ja mielen valtaa tuttu ahdistus into :D Ankean, tai jopa vähän paskan viikonlopun jälkeen on oikeasti kivaa rynnätä arkeen, mutta tällaisen kivan, ja nopeasti hurahtaneen viikonlopun jälkeen tarvittaisiin ehdottomasti yksi loiventava lisäpäivä viikkoon. Eli sellainen huomiseksi, kiitos.

Lauantaiaamuna ajelin upeassa auringonpaisteessa Seinäjoelle kansalaisopiston järjestämälle "Vinkkejä blogikirjoittamiseen" -kurssille. Rehellisesti sanottuna kiinnostus oli aika nollissa ja olis ollut mukavampi nukkua myöhään ja lähteä perheen kesken vaikka pitkälle metsäretkelle eväiden kera.

Kurssi osoittautui kuitenkin ihan kivaksi ja hyödylliseksikin. Ollakin, että haaveeni päästä verkostoitumaan seinäjokelaisten bloggaajien kanssa ja saamaan vertaistukea ei oikein toteutunut, sillä kurssilla ei ollut meidän kahden vaasalaisen bloggaajan lisäksi yhtään bloggaajaa. Kyllä. Muut kurssille osallistuneet vasta harkitsivat blogin perustamista tai osallistuivat muuten vaan.

Päällimmäisenä mun mieleen jäi vinkit hyvästä otsikoinnista ja tekstin jakamisesta tarpeeksi lyhyiksi kappaleiksi. Oletko tiennyt, että hyvässä tekstissä kappaleen pituus on vain 1-3 virkettä? Tosi vähän mun mielestä. Mutta ammattilaista uskon, ja tuollaisiin lyhyehköihin kappaleisiin nyt pyrin.

Mieleeni jäi pyörimään myös keskustelut kuvien ja tekstin asettelusta postaukseen. Tämä nykyinen tapani lätkäistä ensin kaikki kuvat ja sitten teksti ei saanut suurta kannatusta. Tästä en kuitenkaan itse ole (ainakaan vielä) valmis luopumaan. Paljon keskustelimme myös blogin kohderyhmästä ja siitä, kuinka hyvässä blogissa on melko kapea ja tarkkaa rajattu aihe. Nooh...tuota tuota...tähänkään en tämän oman blogini kanssa pysty, enkä oikeasti haluakaan. Ihan Salosti -blogi on mun oma ihana leikkikenttä, johon saan tulla kirjoittamaan just siitä, mikä on milloinkin kielen päällä.

No mitä mun perhe teki sillä aikaa, kun minä istuin Seinäjoella oppimassa uutta. Herra Salo ja tytöt olivat koko pitkän päivän Botniahallilla Westcoast Motor Showssa, jossa oli Herra Salonkin auto esillä. Illalla tehtiin koko perheen kanssa kiva iltalenkki, joka päätyi yllättäen metsään.

Tänään jatkui kuta kuinkin sama meno. Päivällä pyörittiin Botniahallilla syömässä ja ihailemassa autoja. Juurikin tuossa järjestyksessä ;) Iltapäivällä käytiin mun vanhempien luona leikkauttamassa Aavan hiukset ja saatiin kotiin me&i -vaatteet, jotka tilattiin viikko sitten. Olipa ilahduttavan nopea toimitus.

Nyt illalla laitettiin Nooralta saatu jättimäinen kesäkurpitsa lasagneksi (kiitos vielä Noora!) ja mä tein tyttöjen kanssa iltalenkin sillä välin kun ruoka tekeytyi uunissa. Eilisellä iltalenkillä tajusin, että jonkin matkan päässä meiltä on hyvä, valaistu pururata, jonka varressa on leikkikenttä. Täydellistä! Iinalle pyörä, Aava rattaisiin ja reippaasti leikkikentälle. Tytöt sai leikkiä keskenään reilun vartin verran, kun minä hölkyttelin purskalla ja sitten takaisin kotiin. Kaikkiaan sain melkein kuuden kilsan reippailun. Jes!

Lasten nukkumaanmeno venähti taas ilkeästi yli kahdeksan kun iltatoimet kesti ja kesti. Aavalla alkaa iho mennä taas rikki polvitaipeista, takareisistä ja pakaroista. Pakollisten hammaspesujen, pyllypesujen, käsipesujen ja kasvopesujen lisäksi alkaa taas tuo helvetillinen rasvaaminen. Ärsyttää. No, onneksi me päästään pian aurinkoon, jos se toisi edes hetkellistä helpotusta Aavan ihoon.

Sellaista meille. Miten sun viikonloppu meni?[Share to Pinterest]

2 kommenttia:

 1. Meiltä Seinäjoen alueen bloggaajilta on nyt mennyt kokonaan ohi tämmöinen kurssi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi rähmä! Ja minä teitä niin olisin halunnut tavata :)
   Onkos teillä joku yhteinen sivu, jota kautta teitä voisi seurata ja alueen blogeihin tutustua?

   Poista

Kiitos kommentista! <3