tiistai 20. lokakuuta 2015

Turkki / Side / Nazar Pegasos World - rehellisesti


Vähän reilu viikko sitten laskeuduttiin Vaasan lentokentälle. Takana oli ihana aurinkoloma Turkissa Herra Salon, lasten ja mun vanhempien kanssa. Lupasin viime postauksessani kirjoitella tarkemmin meidän reissukokemuksista. Koska vietimme suurimman osan lomasta hotellin alueella, tulen listaamaan plussia ja miinuksia Nazarin Pegasos Worldistä.


Turkista ja Sidestä sanottakoon sen verran, että turistin silmin meininki oli melko samanlaista kuin muuallakin Välimerellä. Mun edellisestä Turkin matkasta oli kulunut parikymmentä vuotta ja ero oli melkoinen. 13-vuotias minä ahdistui agressiivisesta kaupankäynnistä basaareissa, haisevista roska-astioista teiden varsilla ja täyteen lastatuista dolmus-busseista. Nyt meitä turisteja kohdeltiin kivasti ja dolmus-busseista oli tullut kiiltäviä city-busseja. Ennen matkaa jännitin vähän levottomuuksia, joita Turkin rajalla on viimeaikoina ollut. Lomalla asia ei kuitenkaan ollut mielessä ja olimme onneksi autuaan tietämättömiä siitä, että jossain isommassa kaupungissa oli ilmeisesti pommi räjähtänyt meidän lomamme aikana. Suomen viranomaiset tietysti seuraavat tarkasti maailman tapahtumia ja luotan kyllä lomakohteen turvallisuuteen, mikäli Ulkoasiainministeriön matkustustiedotteissa ei matkustamista kohteeseen pyydetä välttämään.


Sää meidän lomalla oli miltei täydellinen! Syksy on ollut ilmeisesti poikkeuksellisen lämmin ja me saatiin nauttia päivisin 25-30 asteen lämpötiloista. Uiminenkin oli ihanaa niin meressä kuin uima-altaassakin veden lämpötilan ollessa 22-24 astetta. Iltaisin pärjättiin ihan lyhythihaisilla, mutta mikäli joku ohut pitkähihainen oli huoneesta lähdettäessä osunut mukaan, oli se kiva pukea päälle ruuan jälkeen, kun istuskeltiin ulkosalla katsomassa illan esityksiä.


Mutta nyt ne hotellin plussat ja miinukset:

+ Runsas valikoima (ruokaa, kauppoja, palveluita, uima-altaita, aktiviteetteja..) Taatusti jokaiselle jotain!
+ Siisteys. Hotellihuoneet siivottiin päivittäin. Yleiset tilat olivat myös siistit ja siivoojia näkyi jatkuvasti työssään.
+ Huoneiden suuri koko. Me majoituimme perhehuoneessa, jossa oli sisääntullessa kaksi erillistä sänkyä ja toisessa huoneessa iso parisänky, pöytätaso ja jääkaappi. Parveke oli onnettoman pieni huoneen kokoon verrattuna. Siellä tulikin lähinnä vain kuivatettua uikkareita. Meillä oli huoneesta näköala viereisen hotellin laitamille.
+ Ranta oli upea! Ihanaa hienoa hiekkaa, lämmin vesi, sopivat aallot, rento rantabaari, vesiurheilumahdollisuudet. Ja kaikki tämä ihan hotellin allasalueen vieressä.
+ Aktiviteetit. Hotellilla oli aidosti hyvä valikoima puuhaa lapsille. Meidän tytöt osallistuivat muutamana iltapäivänä lastenkerhoon ja me aikuiset mentiin sillä välin nauttimaan rannan aalloista ja oluesta. Neljänä aamuna oli sisäuima-altaalla lasten uimakoulu, johon Iina osallistui. Aavakin oli ekana päivänä mukana, mutta vesi altaassa oli niin kylmää ja lapset joutuivat istuskelemaan märissä uikkareissa paljon myös altaan reunalla, että Aava ei pärjännyt 45 minuutin settiä palelematta. Hotellilla oli kerhotoimintaa myös isommille lapsille aina teini-ikäisiin asti. Ohjaajat tuntuivat tosi kivoilta ja motivoituneilta. Lasten oli helppo osallistua heille suunnattuun toimintaan, koska ohjaajia oli monesta eri maasta ja suomella ja ruotsilla pärjäsi mainiosti.
+ Minidisco. Iltaisin snack-bar muuttui ohjelma-areenaksi ja kahdeksan ja yhdeksän välillä oli lastentunti minidiscoineen. Tämä oli huippuhienosti toteutettu juttu, johon oli tosissaan panostettu! Ohjelma oli rakennettu sen verran taidokkaasti, että meidän porukalle tämä riitti viihdykkeeksi. Monesti varsinaisen iltaohjelman alkaessa puoli kymmenen aikaan me hipsittiinkin jo huoneisiin nukkumaan.
+ All inclusive helppo ja edullinen tapa lomailla
+ Huono nettiyhteys sai tuskastumaan etenkin loman alussa, kun into päivittää lomakuulumisia oli korkeimmillaan. Toisaalta loppuviikosta olin onnellinen puolipakollisesta some-lomasta ;)

- Suuri hotelli. Lasten vahtiminen oli työlästä. Joka paikkaan oli pitkä matka ja meidän huone sijaitsi ihan alueen laidalla. Meluisuus korostui etenkin allasalueella ja pääravintolassa.
- Kovat patjat ja parisängyssä vain yksi pieni peitto.
- Ruoka hyvin tavanomaista, välillä jopa aavistuksen mautonta.
- Juoma päivällä allasalueilla ja snack-baarissa muovi- tai pahvimukeissa, myös alkoholi. Pari ensimmäistä päivää ärsytti hörppiä punaviiniä sinisestä hammasmukin näköisestä kupista. Sitten asiaan tottui ja loppulomasta ei edes muistanut, että viini tavataan juoda jalallisesta lasista :D Itse olut ja viini olivat koko meidän seurueen mielestä ihan hyviä.
- Pimeys illalla kulkuväylillä oli pelottavaa. Tuntui hassulta, että yön ajaksi suljettu vesipuisto oli hyvin valaistu, mutta hotellialueen ulkokäytävät oli paikoin pilkkopimeitä, vaikka valopylväitä kyllä oli. Päärakennuksen ympäristö ja allasalue oli onneksi hyvin valaistu.
- Hyttyset olivat kiusana öisin hotellihuoneessa vaikka yritettiin pitää parvekkeen ovi iltaisin kiinni. Loppulomasta oltiin kaikki punaisten paukuroiden koristamia :DYhteenvetona voisin todeta hotellin olleen meidän tarpeisiin aavistuksen liian iso. Pegasos Worldissä on Välimeren suurin uima-allas, huoneita 819 kappaletta ja majoittujia näin ollen parhaimmillaan tuhansia yhdellä kertaa. Näin pienten lasten kanssa olisi tarpeeksi elämystä (ja sopivasti vahtimista!) yhdessä lastenaltaassa, yhdessä vesiliukumäessä ja pienemmässä alueessa. Pääravintola, jossa tarjottiin buffet-pöydistä aamiainen, lounas ja illallinen, oli myös tosi tosi iso. Ruokaa oli riittävästi, mutta tunnelma oli meluisa ja levoton. Mä olisin kaivannut iltaisin rauhallisia ruokahetkiä pöydän ääressä, eikä sinkoilua buffet-pöytien ympärillä. Kunpa pöytiin olis tarjoiltu edes juomat! Iltaruokailun kanssa olisin myös mieluusti nähnyt enemmän panostusta ruuan laatuun kuin määrään. Toki ymmärrän, että kun ruokittavana on noin iso määrä ihmisiä, se saattaa olla hankalaa. Ruoka ei todellakaan ollut huonoa tai pahaa! Mä vaan tällaisena herkuttelijana jäin kaipaamaan etenkin iltaruuasta wow-elämyksiä ;) Toki täytyy painottaa, että nämä on mun mietteitä ja meidän porukasta muutaman muun aikuisen mielestä buffet oli oikein maistuva ja hyvä ratkaisu. Lasten mielestä lomalla kivointa ja parasta oli kaikki.

Annan hotellista neljä tähteä. Viiteen tähteen Nazarin Pegasos World ei yllä mitenkään.

Kokonaisuudessaan meillä oli aivan ihana loma! Sydämeen jäi paljon lämpimiä muistoja ♥


[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3