tiistai 29. joulukuuta 2015

Joulu 2015
Jaa-a. Niin se taas meni. Ihana joulu!

Meidän joulu oli tänä vuonna oikein onnistunut. Kaikki pysyi melko terveinä (paitsi äidin sisko oli flunssassa ja appiukkolla oli maha kipeä yhden päivän). Iinalla vähän meinas flunssaa pukata, mutta käännytin taudin pois laittamalla neidille joulupäivän vastaiseksi yöksi valkosipulia sukkiin.

Aatto vietettiin mun vanhempien luona. Ensin syötiin pienemmällä porukalla ja illalla otettiin joulupukki vastaan isolla jengillä, kun mun paappa ja äidin sisko perheineen tuli meidän seuraksi. Tytöt oli ihan onnessaan joulupukista, vaikka lahjakätköjä paljastui vähän sieltä sun täältä ennen h-hetkeä. Onneksi saatiin jotain tarinaa sepustettua ja ainakin Aava uskoi vielä ihan täysin joulun salaisuuteen. Iina alkoi jo viime jouluna epäillä meidän pukkia, mutta nyt kaikki joulupukkihöpötykset tuntui menevän kummallisen hyvin läpi...Ehkä Iinallakin on vielä niin kova tahto uskoa, ettei halua satua kyseenalaistaa.

Joulupäivä vietettiin anopin luona Herra Salon veljien ja heidän puolisoiden sekä lasten kanssa. Syötiin niin, että napa paukkui. Jaettiin tonttujen kellariin jättämiä paketteja. Istuttiin ja nautiskeltiin kynttilöiden tuikkeessa. Tunnelma oli ihanan lämmin. Lapsetkin olivat melko rauhallisia ja nauttivat serkusten kesken hömpöttämisestä, kun aattoillan jännitykset oli takanapäin.

Tapanina syötiin taas mun vanhempien luona ajoissa jouluruoka ja lähdettiin sen jälkeen ajelemaan Seinäjoelle. Herra Salon kummit (appiukon sisko perheineen) kutsuvat meidät aina tapanina luokseen iltapäiväkahville. Samassa paikassa kokoontuu tapanina aina appiukon kaikki sisarukset puolisoineen. On tosi kiva päästä näkemään näitä sukulaisia aina jouluna Seinäjoella, muuten kun ei paljon heidän kanssaan tule nähtyä.

Tänä vuonna meidän joulu valmistui hyvissä ajoin. Lahjat oli käärittynä suurimmaksi osaksi jo pari päivää ennen joulua. Joulukuusi, upea sellainen, seisoi kauniina olohuoneessa ja sen juurella partioi pienten tonttujen lauma. Rakas puolisoni oli laittanut myös muutaman tähden ikkunaan. Minä ostin tuoreita kukkia keittiön pöydälle maljakkoon. Se on kaikki, mitä me vaaditaan joulukoristelulta.

Tänä vuonna Herra Salo paistoi kinkun. Minä en kinkkuun koske, mutta kuulemma tämä neljän kilon tuorekinkku onnistui oikein hyvin. Tytöt ja appiukko auttoi syömisessä ;) Ja toki me vietiin kinkkua mennessämme mun vanhempien luo.

Säiden puolesta joulu oli hieno. Toki lumi puuttui... :D Mutta aurinko paistoi! Aattoa edeltävänä yönä oli maan peittänyt valkoinen kuura. Kuin lohdukkeeksi meille valkoisesta joulusta haaveileville. Joulupäivänä saattoi jotain ripsauttaa ja tuuli oli navakkaa, mutta se aika me vietettiin onnellisina anoppilassa. Ulkoilut jäi kyllä joulunpyhinä ulkoilematta. Jaa, käytiin me aattona hautausmaalla kierroksella.

Joulu meni taas jotenkin tosi nopeasti. Mä olisin syönyt mielelläni joululaatikoita vielä muutaman päivän lisää, vaikka vielä sunnuntaina  mun äiti kutsui meitä juoluruokarääpiäisiin :D

Me saatiin upeita lahjoja! Voimistelurenkaat, nukkeja, väritystarvikkeita, karttapallo, suklaata, kirjoja...Illat kotona menikin pitkälle sohvannurkassa kirjaa - ja suklaata - ahmien ♥ Niin ja saatiin me myös lahjakortti, joka oikeuttaa siivouspalveluihin ensi vuonna. Huikeeta! Tätä me niin tarvittiin.

Ihana joulu 2015! Erityiskiitos äiti ja anoppi ♥ Mikä onni on istua valmiiseen pöytään!

...mistä tulikin mieleen, että ensi jouluna me lupauduttiin laittamaan aaton safkat. Saas nähdä, mitä siitäkin tulee. Saattaa järvinäkymien lisäksi puuttua jotain muutakin :D Jännää, mutta silleen hyvällä tavalla :)

[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3