tiistai 1. joulukuuta 2015

Ongelma olohuoneessaNyt mä tarvitsen teidän vinkkejä!

Yllä siis kuvia meidän olohuoneesta. Sohvat on ongelma. Ne on tiensä päässä 8 vuotta vanhoina. Jotenkin tuntuu aika tympeältä todeta suomalaisten nahkasohvien eliniän olevan alle 10 vuotta. Melkoista tuhlausta! Ei olis kannattunu ostohetkellä nuukailla...

Me tarvitaan siis uudet sohvat - tai muut istuimet. Sinänsä kurjaa, että noissa entisissä ei ole muuta vikaa, kun että ne on ihan risat ja kulahtaneet. Kävin Vepsäläisessa ja löysin uudet sohvat. Valkoiset Interfacen Nanat 2- ja 3-istuttavana. Paksu nahka ja huippumateriaalit kestävät kuulemma 20 vuotta, jopa lapsiperheessä. Täydellistä! Vaan sitten se hinta... Nana sohva oli tarjouksessa pari tonnia kipale. Ja tietysti ne koot, jotka meille sopisi olis ollu normaalihintaisia ja kolme tonnia kipale. Yhteensä siis ihan liikaa. 

Sitten selasin Ikean sivuja. Ikeassa olisi tarjolla monenlaista nahkasohvaa alle tonnilla - reilustikin. Tosin valikoima supistui, kun rajasin haun valkoisiin nahkasohviin. Kun vaatimuksena oli vielä imurin mentävä maavara ja klassinen muotokieli, jäljelle jäi...ei mitään.

Mä voin tämän sohvaongelmani kanssa elellä vielä hetkisen ja odottaa "sitä oikeaa", mutta tuo alimman kuvan 2-istuttava sohva pitää lähteä pikimmiten. Mustavalkoinen viltti nimittäin kätkee alleen järsityn kulman. Kyllä. Meidän pienin neiti on makoillut tuossa leveällä käsinojalla mahallaan ja pureskellu valmiiksi vähän repsottavaa kulmaa :D Tuosta pikkusohvasta voisin vahtaa nuo parempikuntoiset istuintyynyt isompaan paljolla käytöllä olevaan sohvaan.

Mutta mitä tuon sohvan tilalle? Pysyvää tai väliaikaista. Mulla lyö ihan tyhjää...


[Share to Pinterest]

3 kommenttia:

 1. Oletko ajatellut kahden sohvan tilalle kulmasohvaa, jossa olisi tuo keittiön pääty avoin? Pitääkö olla nahkaverhoilu vai kävisikö esim. irroitettavalla kangasverhoilulla? Adealta (toki hintavempia) löytyy kivoja malleja, joiden alle pääsee imurilla ja edullisempia versioita löytyy Askostakin.
  Meillä on sohvaryhmä alcantara -verhoilulla ja on kestänyt hyvin lapsi- ja eläinkodissa. Toki en tiedä tehdäänkö sohvia enää tuolla verhoilulla, kymmenen vuotta sitten se oli suosittu verhoilumateriaali :)
  Itse vierastan nahkaverhoilua hiostamisen takia ja olen nähnyt monen hintavankin nahkasohvan hilseilevän todella nopeasti :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulmasohvaa divaanilla ollaan pohdittu, mutta jotenkin haluaisin, että "kulmat" jää tyhjiksi viherkasveille ja lampulle...Ja nahkasohva on ehdoton! Meidän sohvat on niin kovalla käytöllä :D :D Ja toki siivoaminenkin on helpompaa kun ei tarvi kankaasta poistella kissankarvoja. Adean sohvista tykkään! Askon valikoima täytyy tsekata :)

   Poista
 2. Interfacen ja Adean lisäksi tsekkaa myös Hakolan valikoima: http://hakolahuonekalu.fi/tuote-osasto/sohvat/
  Jälleenmyyjät ovat harmillisen kaukana täältä Vaasasta, mutta sohvia saa onneksi myös verkkokaupan kautta. Kannattaa ainakin tiedustella saako nahkaverhoilulla ja mitä tulisi hinnaksi.
  Ja yksi mistä voisi myös katsoa on Shapes: http://www.shapes.fi/mallisto.htm

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3