sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Kurkistus kulisseihin: Asuntomessut Seinäjoella 2016


Suomen Asuntomessut ja Seinäjoen kaupunki päästi meitä Vaasan ja Seinäjoen bloggaajia tutustumaan tulevan kesän asuntomessualueeseen. Meille esiteltiin kuusi erilaista kohdetta, joista suurin osa oli vasta rakenteilla, mutta yksi oli jo valmis ja sisustettukin.

Meille esitellyt kohteet olivat:

Talo NIXI, näytteilleasettaja Nixi-kaluste
Tämä talo oli rakennettu paikalla ns. pitkästä tavarasta, eikä siis ole minkään talotehtaan valmistama. Rakennusliike Sarkoa on rakentanut taloa yhdessä rakennuttajaperheen kanssa pohjalaisella käsityötaidolla. Rakennusliike Sarkoa tarjosi meille täällä kuohuviinit, herkullisia juustoja ja muita herkkuja. Kiitos Sarkoa! Tässä kohteessa oli esillä myös Virpi Mäkisen upeita maalauksia.

Talo Nuuka, näytteilleasettaja GreenBuild
Tässä kohteessa erityisen mielenkiintoista oli, että rungon rakenne oli tehty kokonaan hengittäväksi lämmöneristyskyvystä tinkimättä. Eristeenä on käytetty Termex-selluvillaa ja höyrynsulkumuovin sijalla on käytetty ilmansulkupaperia . Talo pyritään tekemään luonnonmukaisesti, mutta mahdollisimman kustannustehokkaasti.

Ainoakoti Jekku, näytteilleasettaja K-rauta
Tämä vaaleanpunainen unelma oli kompakti sinkkunaisen koti, joka oli jo valmis - sisustusta myöten! Tekstiilit oli Lennolin mallistoista ja seinistä löytyi fototapettia paristakin paikasta, joista toinen oli yllättävä, mutta huikean hieno. Kannattaa käydä kesällä kurkkaamassa ;)

Talo Villa Tango, näytteilleasettaja Forte kivitalot
Huikea 250-neliöinen kartalotyylinen kivitalo on päässyt hienolle paikalle aivan Kyrkösjärven rannan tuntumaan. Talossa onkin hienosti huomioitu näkymät sijoittamalla oleskelutilat, saunaosasto ja suuri ulkoterassi toiseen kerrokseen. Sisääntulokerroksessa on perheen makuuhuoneet ja kodinhoitohuone. Rakennusprojektin takaa löytyi muutama tuttu nimi. Rakennesuunnittelun on tehnyt Leo Haglund ja arkkitehtisuunnittelun Juha Koivusalo. Sama kaksikko oli suunnittelemassa tätä meidän Jämerä-kivitaloa :) Innolla odotan Villa Tangon sisustuksen valmistumista. Mahtaakohan sisustus noudatella talon arkkitehtuuria?

Kastelli Koria, näytteilleasettaja Kastelli
Tässä talossa oli jotenkin tosi hyvä fiilis. Mittasuhteet oli kohdallaan ja talo tuntui tosi kodikkaalta. Kohteessa oli Kastelli Green -runkorakenne, jossa koko eristerakenne on luonnonmukaista puuta.

Kastelli Kaarna, näytteilleasettaja Kastelli
Avara Kastelli Kaarna oli valmis sisäpintoja myöten. Makuuhuoneet oli maalattu melko harmonisin sävyin ja keittiö oli Puustellin taattua laatua.

Parituntinen messualueella vierähti nopeasti. Oli upeaa päästä tutustumaan jo rakennusvaiheessa tuleviin asuntomessuihin. Oli kiva päästä tapaanmaan myös Seinäjoen seudun bloggaajia. Kannatti todellakin uhmata talvista lumipyryä ja ajella Seinäjoelle. Meillä oli kiva päivä!

Innolla odotan, että pääsemme keväällä uusintavisiitille. Silloin toivottavasti on vähemmän lunta ja enemmän valoa. Silloin toivottavasti tulee kameraan myös akku mukaan :D Ja voi pojat, että odotan asuntomessuja ja ihan valmista aluetta ja ihan valmiita taloja. Kiva kun Asuntomessut tulee tänä vuonna näin lähelle, niin pääsee ihastelemaan taloja vaikka kahteen kertaan!

Kiitos Seinäjoen kaupunki & Suomen Asuntomessut!
Kiitos tapahtuman järjestäjät: Siskonpaneelisopan Tiina & VillaBohemian Hanna <3


[Share to Pinterest]

2 kommenttia:

  1. Mukava että lähditte pakkasesta huolimatta matkaan tutustumaan Seinäjoen asuntomessualueeseen. Tämän tapahtuman järjestävinä tahoina toimivat Siskonpaneelisopan Tiina http://siskonpaneelisoppaa.blogspot.fi ja VillaBohemian Hanna http://villabohemian.blogspot.fi asuntomessujen suosiollisella myötämielisyydellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuhannet kiitokset myös teille järjestäjille! Lisään teidät myös tuohon itse tekstiin. Epähuomiossa jäi mainitsematta, anteeksi :)

      Poista

Kiitos kommentista! <3