tiistai 26. tammikuuta 2016

Mukavuusalueen ulkopuolellaPieni Lintu -blogin tämän viikon makrotex-haasteessa on kuvausteemana "mukavuusalueen ulkopuolella".

Minä olin lauantaina mukavuusalueeni ulkopuolella kun käytiin luistelemassa. On se vaan melkoinen laji. Mä en ole koskaan ollut erityisen pätevä talviurheilulajeissa - mutta innokas silti. Opettajatkin varmaan muutaman kerran tuumaili liikkatunneilla, että olis nyt tuokin flikka tajunnu vaikka lintsata... :D Minä kun olin kumossa aina heti pukukopin ovella kun oltiin menossa luistelemaan tai ladun tukkeena hiihtotunnilla.

Luistelu on haasteellisuudestaan huolimatta kivaa. Kunhan vaan on sopiva keli, ettei varpaat jäädy. Hiihtokin on kivaa. Siinä ei ole niin kelillä väliä, kunhan ei ole mäkiä. Puutteellinen tekniikka osuu silloin kipeiten kankkuun.

Me ollaan silti melko laiskoja talviurheilemaan. Mennään silloin, kun sattuu kelit kohdilleen ja on muutenkin vapaa hetki. Harvemmin raivataan kalenteriin tilaa hiihdolle tai luistelulle. Ne on enemmänkin sellaisia fiilisjuttuja.

Onneksi koulussa ja dagiksessa hiihdetään ja luistellaan! Saavatpahan ainakin lapset harjoitusta ja innostusta lajiin. Ja tuleepahan hankittua välineet. Surkeaksi jäisi talvilajien saldo, jos se olis vain meistä vanhemmista ja kodin antamasta esimerkistä kiinni.

Ehkä Iina ja Aava ovat isoina mua taitavampia ja aktiivisempia talvilajien harrastajia. Toivottavasti!

Nyt ainakin näyttää lupaavalta. He ovat innoissaan niin hiihdosta kuin luistelustakin. Iina kävi eilen illalla kotipihassa hiihtelemässä, kun sai vihdoin sopivat monot. Tänään heillä oli koulussa hiihtoa. Voi kun tuohon välineiden kierrätykseen tulisi joku helppo ja älykäs ratkaisu! Lapsille kun pitää joka talveksi hankkia sopivankokoiset kamppeet...Pari seuraavaa päivää tulee menemään takuuvarmasti ilman hiihtoa ja luistelua.

Meillä Aava sairastaa kolmatta päivää ja Iinallekin nousi nyt iltapäivällä kuume. Kurjaa. Tätä on nyt vissiin liikkeellä. Toivottavasti me aikuiset edes säästyttäisiin taudilta.

Onko teillä kuumeilijoita? Kiersikö koko perheen?

Kiitos taas Pieni Lintu kivasta MakroTex-haasteesta. Käy kurkkaamassa millaisia kuvia muut ovat ottaneet aiheesta "mukavuusalueen ulkopuolella" (klik).


[Share to Pinterest]

20 kommenttia:

 1. Luistelu on taitolaji. Mukavat kuvat sinulla haasteeseen. Meillä ovat olleet kaikki sairaana - osa joulusta asti. Eipä meinaa tauti hellittää millään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuntuu olevan liikkeellä tosi sitkeää flunssaa. Paranemisiä sinne! :)

   Poista
 2. Kivat kuvat ja tunnelmallinen iltavalaistus :)

  Meillä ollaan nyt oltu terveitä, oho - joululomalla pojat sairasti

  VastaaPoista
 3. Me on käytetty Korkeamäen lastentarvikeliikettä vuosikaudet, aina sieltä löytynyt tarvittavat välineet...

  -Heidi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hyvä paikka. Harmittaa vaan kun aukioloajat on niin hankalat, tai ainakin joskus oli, että ei ole nyt tullut siellä käytyä. Harmitti aina, kun ajoi sinne toiselta puolelta kaupunkia ja sitten ovi olikin lukossa :/

   Poista
 4. Luistelu on kyllä mukavaa, kun on leuto keli. Tuntuu aina luistellessa, että varpaat ovat jäässä. Pitäisi varmaan käydä teroituttamassa luistimet jossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan teroitettu meidän luistimet ihan tuossa Prismassa. Ja kyllä, kelin pitää olla sopivan leuto. Mulla on lapsuuden traumat kylmistä luisteluvarpaista :D

   Poista
 5. LUistelu on minullekin aivan onneton juttu. En ole luistellut sitten kouluaikojen ja silloinkaan en montaa kertaa.
  Paranemisia teidän joukoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli monta vuotta, etten käynyt ollenkaan luistelemassa. Nyt lasten myötä on pitänyt/saanut taas aktivoitua ;)

   Poista
 6. Luistelu on talvilajeista minulla se joka on kokonaan jäänyt koulun pakollisiin kertoihin.. Vaan kuvia katsellessa, ehkä sitä pitäisi itsekin rohkaistua kokeilemaan vuosien (vuosikymmenten) tauon jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa mennä rohkeasti kokeilemaan! Kun on kiva keli ja mukava seura, niin se on oikeasti tosi hauskaa :)

   Poista
 7. Hienossa säässä olette päässeet luistelemaan. Minä luistelen joka vuosi useammankin kerran, jos vain jäätä löytyy. Tänä vuonna tosin päätin opetella luistelemaan hokkareilla ja nyt on käsi kipsissä vielä lähes kaksi viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts! Pikaista paranemista sulle! Heitä äkkiä hokkareilla vesilintua ;)

   Poista
 8. Hienostihan tuo luistelu näkyy sujuva. Reippaita, iloisia kuvia.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se nyt niin hienosti suju kun mä toivoisin. Jopa jarrutus on hankalaa, mistään sirklauksista puhumattakaan! Mutta kivaa hommaa on. Ehkä sitä kehittyis paremmaksi, jos pääsis enemmän kun pari kertaa vuodessa jäälle :)

   Poista
 9. Meillä lapset ovat vaihteen vuoksi juuri nyt terveitä mutta minä edelleen toipilas... Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
 10. Eipä taida meitsistä olla enään luistelemaan, kun menin tässä sääreni sen verran ronskimmin telomaan, että taitaa loppuälämän riesaksi jäädä. Nooh, kiiton peruskoululle, kun tappoi aikoinaan luisteluinnostuksen, niin ei tässä kauheasti hinkua olekkaan jäälle päästä. ;D Kuumetta oli tässä itselläni eilen ja toissapäivänä ja keuhkoputken tulehdusta luulisin, mutta kun tässä jalan takia olen saikulla niin olen todellakin saanut vain olla ja levätä, niin tuntuisi, että tämä flunssa menisi nopeasti ohi. Nyt vaan pidän peukkuja, ettei tuo isäntä tätä pöpöä saisi. :) Kivoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kääk, sielläkin sairastetaan ;( Toivottavasti saat pian itsesi kuntoon!

   Monelle on käynyt noin harmittavasti, että peruskoulu on tappanut innostuksen, eikä ruokkinut sitä - niin kuin tavoite kai olisi :D

   Poista

Kiitos kommentista! <3