torstai 21. tammikuuta 2016

Paljonko unta on tarpeeksi?
Salojen talo hiljeni. Päivän jumpat on jumpattu. Naurut on naurettu. Huudot on huudettu. Luojan kiitos.

Tänään on ollu jäätävä väsymys. Eilenkin oli väsy. Edellispäivänä oli väsy. Nyt on ollu ainakin pari viikkoa väsy! 

Mä en malta nukkua. Ei sillä, että tässä tapahtuis jotain huikeita juttuja. En vaan jotenkin malta mennä nukkumaan. Siivoan tai luen tai kirjoitan tai valmistelen tai murehdin tai suunnittelen. Teen jotain muuta kuin sitä mitä pitäisi. 

Juuri tämä hiljaisuus saa mut valvomaan. Mä rakastan meidän elämää ja meidän arkea. Se on juurikin sellaista (ehkä tiistai-iltoja lukuunottamatta) mitä haluan. Kaksi ihanaa lasta, jotka pitää meidät liikkeessä. Tuo iloa ja valoa. Huutaa hemmetisti, kiljuu ja nauraa, mutta sekin on ihanaa. 

Kunnes kello lyö puoli kahdeksan. Silloin me aikuiset väsytään. Laitetaan mukulat iltapesujen kautta petiin. Kahdeksaan tähdätään, mutta useimmiten kello on puoli yhdeksän kun Iina vielä käy juomassa ja huutelee jotain. Aava sammuu parissa minuutissa :D Hän lukee Minttu-kirjaa hetken itsekseen ja sitten nukahtaa. Sitten kun alkaa hiljaisuus ja oma aika, sitä arvostaa jotenkin niin yli, ettei malta nukkua.

Meillä soi kello aamuisin 7:30, eli saadaan nukkua varmasti myöhempään aamulla kun moni muu. Lapset on virkeitä, jos ovat nukahtaneet reilusti ennen yhdeksää. Varsinkin Aava tarvitsee 11 tuntia yöunta, Iina pärjää aavistuksen vähemmällä. Mä tarvisin kans yli 8 tuntia yöunta näin talvella. Mun pitäis olla iltaisin sängyssä viimeistään kello 23, jotta olisin aamulla pirteä. Nyt olen sitkutellut sellaisilla setsemän tunnin unilla ja alkaa kyllä vanhassa näkymään...Huh huh!


Paljonkohan 4- ja 7-vuotiaiden lasten pitäisi nukkua suositusten mukaan? Onkohan sekin yksilöllistä niin kuin meillä aikuisilla? Paljonko teillä nukutaan? Ootko väsynyt aamuisin?

Ps. Meillä on uusi kamera! Mieheni kyllästyi jouluna kun sisäkuvat oli yhtä puuroa ilman salamaa. Salamaa ei haluta käyttää tunnelman säilyttämiseksi. Mä pidin meidän vanhaakin kameraa ihan pätevänä pelinä, mutta nyt kun tämä uusi tuli taloon, niin onhan se vaan huippu :) Tuokin alin kuva on otettu pimeässä huoneessa, johon on kajastanut käytävältä aavistuksen valoa. Siis liki pimeässä huoneessa on kuva tarkentunut oikein eikä ole mennyt yhtään rakeiseksi. Nythän tämä kuvaaminen vasta muuttuu helpoksi! Mun ei tarvi osata enään sitäkään vähää, eikä sillä ole merkitystä onko talvi vai kesä :D

Meidän vanha kamera oli Canonin 60D ja tämä uusi on saman merkin 6D. Postauksen kuvat on otettu Canon 50mm f/1.4 -objektiivilla.


[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3