lauantai 30. tammikuuta 2016

Paras vinkki tulppaaneille!
Anna niille vettä.

Ei ne Luojan tähden pysy hyvänä, jos ei niille anna vettä. Niille pitää antaa vettä. En voi tätä kylliksi painottaa.

Minä testasin asiaa menneellä viikolla, ja kyllä. Näin se oli. Niille pitää antaa vettä.

Muuten ne alkaa nuokkua ja lörpsöttää ja ja menevät lopulta ihan ruttuun. Aika vaativia ovat... :D

No, kerrankos sitä kukkansa unohtaa. Eihän tuossa niin hullusti käynyt. Loppuviikko vaan katteltiin rupsahtaneita kukkia. Lapsia tuntui häiritsevän aihe enemmän kuin minua.

Tänään kävin aamupäivällä kasvohoidossa ja hain samalla tuoreita tulppaaneja Amaliasta. Sain hoito-ohjeita, jotta saatais nauttia mahdollisimman pitkään terhakoista kukkasista:


  • kukkakaupasta ostetuista kukista ei tarvitse leikata varteen uutta imupintaa, se hoidetaan siellä putiikissa valmiiksi ostohetkellä
  • kukat asetellaan maljakkoon ja sinne seuraksi laitetaan sitä jo yllä mainittua vettä. Mieluiten kylmää. Vettä ei tarvitse olla paljoa, mutta sitä pitää muistaa lisätä. Huom! ...pitää muistaa lisätä. Jos tulppaaneja lilluttaa paljossa vedessä, ne alkavat kasvattaa varteen pituutta.
  • jos mahdollista, nosta kukat yöksi viileään


It's as simple as that!

Nyt kannattaa ostaa tulppaaneja! Laadukkaan kimpun saa alle 10 eurolla ja siitä on iloa jopa kahdeksi viikoksi. Ei meillä tosin. Mutta jos nyt saisin nämä uudet kukat edes ens perjantaihin kestämään ;)

Kuvissa näkyvä mintunvihreä pyyhe on lahja Lapuan Kankureilta (klik), jonka sain Seinäjoen Asuntomessualueella vieraillessani. Ihanan herkkä. Kuin lupaus tulevasta keväästä. Kiitos ♥


[Share to Pinterest]

2 kommenttia:

Kiitos kommentista! <3