maanantai 1. helmikuuta 2016

Me ostettiin sohvat!


Tai tarkemmin sanottuna sohva ja erillinen divaani.

Ja se ei olekkaan mikään helppo homma, kun meikäläinen lähtee sovanhankintaan...


Lokakuussa huomaamme tarpeen uudelle sohvakalustolle. Asiaa ihmetellään ja mietitään. Mies ei meinaa innostua asiasta, vaikka myöntääkin vastahakoisesti selkeän tarpeen.

Marraskuussa minä selvitän erilaisten julkaisujen avulla (esim. tämä Helsingin Sanomien artikkeli oli hyvä!), mitä tulee ottaa huomioon sohvaa ostettaessa. Etsin myös keskustelupalstoilta mielipiteitä mua kiinnostavista sohvista. Pyysin teiltä lukijoilta apua kirjoituksessani Ongelma olohuoneessa (klik). Kiitos muuten kaikista mielipiteistä, ideoista ja myötäelämisestä siellä Facebookin puolella ja blogissa ♥

Joulukuussa marssitaan läheiseen huonekalukauppaan. Etsitään sopivaa. Löydetään melkein sopiva. Mietitään. Käydään toisessa paikallisessa huonekalukaupassa. Käydään uudelleen ensimmäisessä huonekalukaupassa. Mietitään. Käydään kolmannen kerran siinä ensimmäisessä huonekalukaupassa. Jäädään miettimään.

Interfacen Nana houkuttelee muotokielellään ja tarjoushinnallaan, mutta harmillisesti siinä on miehen makuun liian laihat käsinojat ja mun makuun liian ohut (tarjousmalliston) nahka. Silti hinta normaalihintaisen divaanin kanssa kipuaa aavistuksen yli meidän budjetin.

Tammikuussa ajelen lasten kanssa eräänä arkivapaana Ilmajoelle ja Kurikkaan sohvaostoksille. Ilmajoelta ei löydy sitä mitä haetaan. Erillinen divaani tuntuu olevan hankala myydä - monessakin paikassa. Kurikassa nappaa! Vihdoin loksahtaa palikat kohdilleen. Pohjanmaan Kaluste pystyy toimittamaan meille räätälöidysti juuri sellaisen setin, kuin toiveissa on. Toki me oltiin pitkin matkaa valmiita tekemään kompromisseja toiveidemme kanssa, mutta monessa kohtaa jouduttiin antamaan liikaa toiveistamme myöden tuotteiden hintaan suhteutettuna...

Olin onnesta soikeana, kun ajelin Kurikasta Pohjanmaan Kalusteen tehtaanmyymälästä kotia kohti: meidän toiveet sohvien suhteen on mahdollisia. Pohjanmaan Kaluste pystyy toteuttamaan ne!

Toki hinnasta vielä väännettiin ja koska mä halusin ehdottomasti kaikki kulutuspinnat paksuimmasta mahdollisesta nahkavaihtoehdosta, ei meinattu pysyä budjetissa. Taitava myyjä kuitenkin ehdotti ratkaisua, jolla saatiin hintakin kohdilleen. Kolmenistuttavan sohvan takaosa, joka on verrattain iso alue, mutta piilossa katseilta ja kulutukselta, tulee verhoiltavaksi keinonahasta. Nerokasta!

Helmikuussa siis odotellaan, että meidän sohva ja divaani valmistuvat taitavissa käsissä.

Maaliskuussa saadaan sohvat kotiin. Ihanaa! Silloin saatte tulla kuvakierrokselle meidän olkkariin!


Whaaat?! Tilasinks mä ne jo oikeesti?
Jee jee! Mä tilasin ne! Olispa jo maaliskuu...Sellaista se on kun on nopea. Tosta noin vaan! ;)

Pienenä vartailuna mainittakoon, että sikäli mikäli sohvahankinta olisi ollut Herra Salon heiniä, olis meillä istuttu uusilla sohvilla jo kolmisen kuukautta. Mieheni ei paljon aikaile, kun johonkin ryhtyy. Välillä onkin ihmettelemistä, kun saman katon alla asuu The Harkitsija ja The Hätähousu :D


[Share to Pinterest]

2 kommenttia:

 1. Jee! Odotan innolla kuvia. :) Meilläkin on Pohjanmaan Kalusteen nahkasohva ja rahi. Ollaan tykätty, mutta en ehkä enää valitsis valkoista. On se niin arka väri sohvassa. Meidän pienimmän lempipuuhaa on möyriä sohvalla ja ajaa pikkuautoilla ja ties millä.

  Mutta mahtavaa kun saatte uuden!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä oon ihan tärinässä! :) :)

   Valkoinen on kyllä arka väri, mutta en voi mitään muuta väriä tähän tilaan ajatellakaan. Ja ihmeen hyvin on valkoinen toiminut. Mä sitä paitsi toivon, että lapset alkaa pian olla siistejä. Jopa jo 15 vuoden kuluttua :D

   Poista

Kiitos kommentista! <3