sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Syntymäpäiväkemut ja Tikka masala & Naanleipä resepteinä





Tänään on mun isän syntymäpäivä. Kuukausi sitten mun äiti vietti synttäreitään reissussa. Tänään juhlittiin heitä kumpaakin!

Olin kutsunut vanhempani tänään meille syömään. Ruuaksi laitoin herkullista Chicken tikka masalaa basmatiriisin kera. Alkuun otettiin malja kuohuvaa ja jälkkäriksi mangolassin sijaan mangojuustokakkua reseptillä, joka on hyväksi havaittu ja löytyy TÄÄLTÄ.

Ruokailujen jälkeen siirryttiin mun vanhempien luo pakkaamaan lasketteluvälineet suksiboksiin. Samalla innostuttiin mäenlaskuun ja Iina testaili laskettelukypäräänsä :D Iltapäivällä olikin taas ihana auringonpaiste! Lapset jäi vähän pitemmäksi aikaa mumun ja moffan luo ulkoilemaan kun me hilppastiin Herra Salon kanssa takaisin kotiin. Mä kävin ostamassa tästä kotikulmilta yhdet myynnissä olleet käytetyt slalom-monot, jos vaikka haluaisin joku päivä vaihtaa laudan suksiin. Mies puolestaan näki tilaisuuden päästä rauhassa ruuvaamaan autotalliin vauhdilla etenevää VW-kupla -projektia.

Illalla leivottiin vielä Naanleipää lopun Tikka masalan kylkeen. Kaikilla oli kova väsy ja lapset sai melkein kantaa hammaspesulle. En tiedä jyllääkö meillä vielä jotkin flunssan rippeet vai mikä ihme tämä vetelä meininki on. Eilenkin nukahdin sohvalle ennen ku kymppiuutiset ehti alkaa! Siis minä, joka yleensä valvon helposti puoleenyöhön...

No, nyt vaan otetaan iisisti, nukutaan paljon ja koitetaan saada voimat takaisin.

Onnea vielä äiti ja isi! ♥

Ensi vuonna juhlitaankin mun isän kuuskymppisiä, jaiks! Sitten pitää kehitellä jotain vielä Tikka masalaakin parempaa ;)

Tässä halukkaille meidän päivän menua resepteinä. Suosittelen kokeilemaan, on nimittäin namia.

▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽▽

Chicken tikka masala

2-3 pkt (500-750 g) luomubroilerin rintaa

Marinadi

3 valkosipulin kynttä
1 mieto punainen chili
4 cm pala inkivääriä
1 rkl garam masala -mausteseosta
1 tl suolaa
1/2 tuubia tomaattipyrettä
1/2 dl öljyä
1 dl turkilaista jugurttia

Pienistä oikein pieneksi valkosipuli, chili ja inkivääri. Laita kulhoon ja lisää garam masala -mausteseos, suola, tomaattipyre, öljy ja jugurtti. Perkaa rintaleikkeistä luu ja nahka pois (tai osta herran tähden fileitä!) ja laita fileet reiluiksi paloiksi. Laita broileri marinadiin ja anna lihan marinoitua vuorokauden verran.

Paahda marinoituja broilerinpaloja uunissa täydellä teholla alle 10 min. Ota kanat uunista heti kun pinta näyttää paahtuneelta.

Kastike

1 rkl garam masalaa
4 cm pala inkivääriä
3 valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä
1/2 tuubia tomaattipyrettä
1 tlk tomaattimurskaa
1 dl tuoretta korianteria
1 rkl tummaa sokeria
suolaa
2-3 dl kermaa

Kuumenna pata liedellä. Laita pohjalle öljy, mausteseos, inkivääri ja valkosipuli pienennettynä sekä tomaattipyre. Freesaa kevyesti ja lisää sen jälkeen tomaattimurska, korianteri ja tumma sokeri. Aja tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderissä. Lisää vielä kerma ja broilerinpalat ja laita kansi päälle ja pata hautumaan uuniin 1-2 tunniksi. Maista. Lisää halutessa chiliä, garam masala -mausteseosta tai jos haluat miedompaa, niin turkkilaista jugurttia. Tämä resepti on aika mieto ja sopi koko perheelle.

Tarjoa basmatiriisin kanssa ja/tai leivo lisäksi naanleipää.

Naanleipä

2 dl turkkilaista jugurttia
2 dl maitoa
1 pss (11g) kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 tl tummaa sokeria
7 dl spelttijauhoja
50 g sulatettua voita

Liuota lämpimään maito-jugurttiseokseen hiiva, sokeri ja suola. Lisää jauhot sekoittaen ja lopuksi voi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina 12 osaan ja muotoile puolen sentin paksuisiksi soikioiksi. Paista leivät uunissa täydellä teholla uunin yläosassa noin 5 minuutin ajan. Voitele voisulalla.

Raita (vähän oikaisten)

turkkilaista jugurttia
pala kurkkua pieninä kuutioina
tuoretta minttua pienenä silppuna
suolaa
pippuria

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Oikeaan reseptiin kuuluu lisäksi ainakin juustokuminaa, mutta me tehdään tällaisella oikaistulla reseptillä ja hyvää se on näinkin :)





[Share to Pinterest]

2 kommenttia:

  1. Namskis, täytyykn tehdä pitkästä aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä hyvää, mutta sen verran kovatöistä, ettei näitä ihan joka viikonloppu jaksa väkertää ;) Tosin on kyllä kaiken vaivan arvoista!

      Poista

Kiitos kommentista! <3