maanantai 7. maaliskuuta 2016

Paluu arkeen ja yhteenveto lomasta VuokatissaNiin se vaan tuli taas, arki. Ihan kiva. Loma on ihana, mutta arkikin on kiva kaikessa ennalta-arvattavuudessaan ja tylsyydessään. Töihinkin oli kiva päästä. Hyvä arki on mun juttu ♥


Jos jostain pitää marista, niin meillä on taas joku pöpö. Mulla oli jo lauantaina flunssainen oli. Korvat ja nenä tukossa. Iina alkoi valittamaan tänään aamulla samaa. Voi rähmä. Koskakohan viimeksi oltais oltu terveitä? Ikuisuus sitten? Pitäis ehkä päästä johonkin omaan kuplaan parantelemaan ja keräämään vastustuskykyä. Tuntuu, että ollaan aina napattu uus tauti, ennen ku vanha on saatu sairastettua pois. Kiva oravanpyörä...

No mutta, se arjesta. Palataan vielä vähän lomaan Vuokatissa.

Me oltiin tänä vuonna viime vuoden tapaan kolmen yön minilomalla Katinkullan kylpylässä. Tehtiin varaus niin sanottuna tutustumislomana, eli sitouduttiin yhtenä päivänä kahden tunnin tapaamiseen lomaosakemyyjän kanssa. Tällainen Holiday Club tutustumisloma on todella edullinen. Me maksettiin meidän yöpymisistä reilusti alle 300€ koko perheeltä ja tuo summa sisälsi todella tasokkaan majoituksen hotellissa, buffet-aamiaisen ja kylpylän rajattoman käytön. 

Ei pidetty lomasta uhrattua parituntista myyjän kanssa pahana, etenkin kun olimme oikeasti kiinnostuneita kuulemaan vapaista osakkeista viikolle 9. Toki tuon myyntitapahtuman ykköstavoitteena on saada asiakas ostamaan matalan sesongin lomaviikkoja, eli niitä jotka ei itekseen ilman tyrkytystä ole menneet kaupaksi. Meilläkin tuhraantui tylsästi turhaa aikaa noihin lomakartoituksiin ynnä muihin turhiin höpinöihin, ennen kun päästiin oikean ihmisen kanssa keskustelemaan viikosta, joka meitä oikeasti kiinnostaa. Lopuksi päästiin oikeasti kurkkaamaan yhteen potentiaaliseen mökkivaihtoehtoon.

Vaikka ei olisikaan ostoaikeita, voin silti suositella tuota tutustumislomaa. Pari tuntia ei todellakaan ole paha uhraus, kun sillä säästää sievoisia summia. Lapsetkin saa myyntitapahtuman ajan leikkiä ilmaiseksi hotellin omassa lomapäiväkodissa. Normaalihintaisena tuollanen kylpylähotelliloma oli jotain kuutisen sataa egeä! Pitää vain sitten osata pitää lompakonnyörit tiukalla, eikä hairahtaa lomaosakemyyjien taitaviin suostutteluihin ;) 

Paikkanahan Katinkulta on upea ja tarjoaa takuulla jokaiselle jotain. Kylpylän lisäksi tarjolla on lastenhoitopalvelut lomapäiväkodissa, leikkihuonetta lapsille, pelihuonetta teinareille, kuntosali, sulkkis- ja tenniskentät, keilahalli, sporttibaari, pizzeria, ravintola ja yökerho. 

Katinkulta on tosi siisti ja viihtyisästi sisustettu. Palvelukin on moitteetonta ja ravintoloiden taso ihan hyvä. Hyvät puitteet siis lomailulle.


Viime vuonna mun mielestä kolme yötä ja neljä päivää tuntui ihan sopivalta ajalta. Olin odottanut ajan loppuvan pahemmin kesken. Nyt sen sijaan pieni kiireenmaku vähän häiritsi. Aloin oikeasti ikävöidä meidän entisiä viikon Vuokatti-lomia mökissä. Silloin ollaan lasketeltu/ulkoiltu/shoppailtu aamupäivisin, syöty, otettu päikkärit ja iltaisin käyty kerran kylpylässä ja kerran keilaamassa. Muina iltoina ollaan vaan oltu, pelailtu, saunottu ja grillattu takassa makkaraa. Nyt meillä oli täys meno päällä aamusta iltaan, että saatiin kaikki aktiviteetit mahtumaan pikkuruiseen lomaan. Toki olis voinu karsia tekemisistä, mutta kun paikka on lapsillekin kovin tuttu, oli heillä into päästä tuttuihin harrasteisiin, kuten kylpylään, Angry Birds -puistoon ja keilaamaan. Me aikuiset taas haluttiin yhtenä iltapäivänä ajella Kajaaniin ostoksille. Vuokatinreissuilta ollaan tehty vuosien varrella monet hyvät talvitakki/housu/kenkäostokset.

Ensi vuonna siis mennään taas viikoksi ja mökkiin. Jos ei saada viikkoa 9 hankittua, niin sitten mennään vaikka nyt olemassa olevalla viikolla 11. Olkoonkin ihan paska ajankohta koulun lomia ajatellen. Omassa mökissä saadaan laittaa kotiruokaa ja ehkä lapsetkin sitten söisi paremmin. Toki täytyy myöntää, että neljä päivää ravintolaruokaa alkoi omallakin kohdalla jo vähän tökkimään. Aava söi surkeasti koko reissun.

Laskettelut sen sijaan luisti paljon paremmin kun osasin toivoakkaan! Tytöt oli jo hurjan taitavia!!! Päästiin ekaa kertaa koko perhe laskemaan isoistakin mäistä. Aavalla oli toki valjaat oikeissa mäissä ja Iina tuli tosi rauhalliseen tahtiin auraten kaikki jyrkät kohdat. Mutta alas päästiin, jes! Jos sama kehitys jatkuu, mennään ensi vuonna jo taitavasti isoista mäistä koko jengi ♥ Laskettelunkin kannalta muutama lisäpäivä olis ollu poikaa. Tytöt pääsi just fiiliksestä kiinni, kun oli kotiinlähdön aika.

Välineet ja varusteet toimi moitteettomasti. Iinan sukset oli ehkä aavistuksen liian lyhyet, eli ensi vuodeksi tarvitaan uudet. Alle kymmenen asteen pakkaset ei tuonu suuria haasteita pukeutumiseen. Tyttöjen haalarit toimi hyvin villakerraston kanssa, samoin mun uusi PARKA oli loistava myös mäessä, ei yhtään liian kylmä tai kuuma.

Kaiken kaikkiaan meillä oli tosi kivat neljä päivää Vuokatissa! 

Perhe Salo ♥ Vuokatti


Meidän lomasta voit lukea tarkemmin alla olevista linkeistä [Share to Pinterest]

2 kommenttia:

  1. Beautiful spring blooms!
    Thanks for sharing at http://image-in-ing.blogspot.com/2016/03/dominica-caribbean-jewel.html

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3