keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Vuokatti 2016 - Day 2


Uuh, melko hapokasta...


Tänään on menty tukka putkella. Lapset aloittivat heti aamusta tohinan. Aikaisin ylös, sitten aamupalalle ja ulkoiluvaatteet päälle. Rinteillä oltiin jo ennen puolta kymmentä!

Tässä kohtaa pohdiskelin, kuinka tämä oma perheeni on niin erilainen verrattuna lapsuudenperheeseeni. Meidän talvilomakulttuuriin isin ja äidin kanssa on aina kuulunut hidas aamu. Rauhassa heräillään ja laitetaan aamupalaa. Sitten aletaan valmistautumaan lähtöön. Jos monot on unohtuneet yöksi autoon, isi on hakenut ne sieltä ja föönillä lämmittänyt ainakin mun ja äitin monot lämpimiksi. Ettei jalkoja vaan ala palelemaan ennen ku ollaan edes mäessä :D Vähän ennen yhtätoista ollaan sitten oltu asemissa ja laskettelu on voinut alkaa. Kukaan ei ole meinannut tukehtua innosta. Mäkeen on ostettu lasketteluaikaa yleensä parin-kolmen tunnin verran.

No tässä mun oman perheen tapauksessa monoja ei edes yritetä ottaa yöksi sisälle. Lapset huutavat ennen kukonpieremää, että on nälkä. Aamupalalla ne hädintuskin istahtavat pöytään, kun haluavat jo pois ja takaisin hotellihuoneeseen. Sitten alkaa hillitön hyppiminen ja pomppiminen ja vaatteiden pukeminen. Esikoinen seisoo ovella haalari päällä, kun mä mietin aluskerrasto päälläni meneväni vessaan aamun istunnolle. Mies on myös vielä pukemisen suhteen vaiheessa. Käsketään lapset parvekkeelle leikkimään, ettei niille tule hiki. Oikeesti! :D

Rinteille kun päästään, tempaistaan kaikille kylmät monot jalkaan, kuinkas muuten. Kun mä vielä etsin omia monojani takaluukusta, huutaa toinen lapsi jo sompakarusellista, että siskolla on lähtenyt suksi jalasta. Miten ihmeessä ne on jo sinnekin ehtineet?!? Komento takaisin auton vierelle. Sitten vaan liput luukulta ja mäkeen. Otettiin liput heti kolmeksi päiväksi, ku kai me nyt sen verran lasketellaan...ehkä. Ei ollu vielä siinä kohtaa rinteillä kovasti ruuhkaa ;)

Että kyllä mä välillä hengästyn tän mun jengin kanssa ♥

Laskettelusta sen verran, että Aava oli päivän yllättäjä - positiivisesti! Niin reippaasti ja hienosti lasketteli menemään. Muutama kerta veivattiin lastenrinteitä, mutta pääasiassa lasketeltiin ihan oikeissa mäissä. Siellä tosin Aavalla oli valjaat päällä. Rohkeasti neiti päästelee menemään, välillä tekee käännöksiäkin tai vähän auraa. Hyvä hyvä! Huikea ero viimevuotiseen! 

Niin ja tehtiin me tänään muutakin, kun lasketeltiin. Käytiin pizzalla, ajelttin 30 kilometrin päähän Kajaaniin kenkäostoksille, hohtokeilailtiin, minidiscoiltiin ja taas vähän syötiin. Lopulta rauhoituttiin omaan hotellihuoneeseen vasta puoli ysin aikaan iltapesuille. Pitkä päivä! Tytöt otti pienet päikkärit autossa kun ajeltiin Kajaaniin. Munkin olis tehty mieli ummistaa silmiä, mutta en kerta kaikkiaan uskaltanu, kun kuskikin haukotteli niin makeasti. Huomenna yritetään ottaa vähän löysemmin :)

Nyt on pakko kömpiä kans petiin, nati nati!

Ps. päivän valokuvasaalis jäi heikohkoksi, sen sijaan Instagramia päivitin melko ahkerasti ;)
[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3