keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Onko huomenna lauantai?


Aava se odottaa aina lauantaita kuin kuuta nousevaa. Lauantai on karkkipäivä :D

Lauantain odottaminen alkaa yleensä tiistaina tai keskiviikkona. Ja koska Aavan on tosi hankalaa hahmottaa viikkoa ja päivien kulkua mielessään, pitää päivittäin tiedustella, että mikäköhän päivä mahtaa huomenna olla. Oikeasti Aava kyllä odottaa välillä muitakin päiviä, kuin sitä lauantaita. Torstai on kiva kun on lelupäivä dagiksessa, sen perään kysellään myös tiuhaan. Perjantai-illan fredagsmysejä odotetaan kans.

Kun Iinan oli tuossa iässä, että viikonpäivät alkoi kiinnostaa, tein KALENTERIN jääkaapin oveen. Silloin elettiin lapsen kannalta "levottomia" viikkoja, kun dagista oli vain kolmena päivänä ja joka aamu joutui miettimään, onko tänään kotipäivä vai dagispäivä. Kalenteriin merkkasin silloin kotipäivät sydämillä ja dagispäivät auringoilla. Jotain samantapaista pitäis nyt kehitellä...

Onkohan olemassa magneetteja tai jotain muuta systeemiä, jonka vois laittaa jääkaapinoveen helpottamaan 4-vuotiaan ajanlaskua?

Mites sitten ne mun karkkipäivät?

Meikäläisen ruokavalio, joka sisältyy Lady Slim -ohjelmaan, toimii loistavasti! Kiellettyä on oikeastaan vain sokerit ja alkoholit. Punaviinistä tietysti ennakkoon mussutin ja marisin. Eihän kukaan voi elää ilman sitä! Mutta niin vaan sujuu hienosti. Kahtena lauantai-iltana olen ottanut pienen tilkan punkkua, mutta muuten annetussa ruokavaliossa on ollut todella helppoa pysyä. Saan syödä ihan tavallista ruokaa, jossa on paljon kuituja, marjoja ja vihanneksia.

Suuria muutoksia ei siis ole tarvinnut tehdä entiseen. Lounassalaatista on jäänyt salaatinkastike ja juustokuutiot pois ja tilalle on tullut oliiviöljy ja ruisleipäviipale. Päivälliset on melko samaa settiä kun ennenkin. Illoista on jäänyt pois juustoilla mässäillyt, viinit, hampurilaiset ja kebabit. Niin ja jälkiruokasuklaat on kans historiaa. Ihan hyvin toimii näinkin!

Iltaisin syön leivän ja vihanneksia tai jugurttia ja marjoja tai puuroa ja marjoja. Tänään on ollu oudosti huono ruokahalu ja päivän mittaan on tullu syötyä liian vähän. Illan juoksulenkin jälkeen sen sijaan oli kova nälkä - puuro, voisilmä, mansikat ja pellavansiemenrouhe humpsahti kitusiin melkoisella kyydillä. Nam!

Jännä, kuinka puhdas tavallinen ruoka maistuu hyvältä, kun ruokavalioista karsii sokerit ja teolliset transrasvat pois. Janonkin tunnistan nyt jotenkin paremmin ja vettä tulee juotua enemmän.

Sellaista tänne. Mitä sulle kuuluu? Onko kevät innostanut elämäntaparemontille?


[Share to Pinterest]

1 kommentti:

  1. Lapsille on magneettikalenteri!
    http://www.kokotai.fi/munviikko
    En tiedä yhtään helpottaako tuo tajuamista ym mutta ainakin siinä olis esim. Päiväkotipäivä...

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! <3