lauantai 24. syyskuuta 2016

Hyvä somessa

Kyllä on kuulkaa vaikeeta olla hyvä somessa!

Ensinnäkin pitäis osata tehdä tunnukset sekä keksiä - ja muistaa! - salasanat ainakin niihin yleisimpiin somekanaviin: Facebookiin, Instagramiin, Snapchatiin, Twitteriin, LinkedIniin, YouTubeen, Pinterestiin. Kirjautumisen jälkeen pitäisi yrittää ottaa kyseiset kanavat jotenkin teknisesti haltuun (mistä napista painamalla tapahtuu mitäkin). Etsiä kaverit. Luoda sisältöä. Mielellään hyvää sisältöä.

Noin vain.

Ja sitten pitää olla aktiivinen. Ei noissa voi vain roikkua mukana. Muut vielä ajttelee sun olevan joku ihme kyttääjä. Pitää kommentoda ja tykätä. Vastata mielellään ripeästi ellei jopa heti. Ärsyttävimmissä kanavissa muut näkevät koska olet "paikalla" tai "nähnyt". Valitettavasti se ei sitten näykään, että sekuntti sen jälkeen kun olet jonkun viestin "nähnyt" on kuopuksella sormet oven välissä tai kissa oksentaan parisänkyyn tai makaronit kiehuu kattilasta yli. Sitten siellä toisessa päässä ihmetellään, kun on niin töykeetä, että ei se laita sydäntä tai edes hymyä, vaikka on kyllä "nähnyt". Vastais nyt jotain!

Pitää olla positiivinen ja tulla ymmärretyksi oikein. Kaikkien keskiajalla oppimieni kielioppisääntöjen vastaisesti somekeskusteluissa tai tekstareissa ei ole sopivaa lopettaa virkettä pisteeseen, ettei kuulosta töykeältä. Lauseet jätetään roikkumaan ilmaan ilman pistettä tai laitetaan kolme pistettä perään. Joku emoji on kans hyvä heittää aina perään - ja vaikka väliinkin. Mitään chattiä ei sovi lopettaa ilman sydäntä, hymyä tai peukkua.

Tässä mun viimeksi käytetyt emojit. Aika paljon on sydäntä ja hymyä :D

Taitavimmat somettajat osaavat kertoa kuuden kuukauden matkakuulumiset pelkkien emojien avulla. Toiset ovat jopa hauskoja tai sarkastisia emoji-valinnoillaan.

Mä olen välillä tosi kömpelö somessa. En muista, osaa tai jaksa vastata. En osaa sanoa mitään järkevää tai sitä järkevää järkevästi. Tai sitten en osaa olla hiljaa. Tai sitten valitsen väärän emojin. Tai unohdan hashtagin.

Silti.

On se vaan niin loistava tuo sosiaalinen media. Laitan pääni pantiksi, että puhelimitse tai kirjeiden avulla, ei tulisi oltua tätäkään vähää yhteyksissä ihmisiin. Somessa kun voi nakata viestillä tai kommentilla koska vaan ja missä vaan. Tykkään! ...ja tähän peukku.

Ootko sä hyvä somessa? Mitkä on sun eniten käyttämät emojit?


[Share to Pinterest]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! <3